ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί και τραυματίες Κινέζοι τουρίστες σε τροχαίο σε επαρχία της Β. Κορέας

νεκροί-και-τραυματίες-κινέζοι-τουρίσ-40942

Δεκάδες Κινέζοι τουρίστες επέβαιναν σε λεωφορείο που ενεπλάκη σε τροχαίο στη Βόρεια Κορέα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι, όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, χωρίς να δώσει σαφή απολογισμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Κίνας, Κινέζοι διπλωμάτες έσπευσαν στην περιοχή, στην επαρχία Βόρεια Χουάνγκχε, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα το απόγευμα της Κυριακής.

Τα αγγλόφωνο δίκτυο της κινεζικής δημόσιας τηλεόρασης ανέφερε νωρίτερα μέσω Twitter ότι λεωφορείο έπεσε από γέφυρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι, αλλά διέγραψε κατόπιν το μήνυμα από τη ροή αναρτήσεών του. Η επαρχία όπου έγινε το τροχαίο γειτονεύει με τη Νότια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα είναι δημοφιλής, μολονότι ασυνήθιστος, τουριστικός προορισμός για πολλούς Κινέζους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του νοτιοκορεατικού Korea Maritime Institute, ο τουρισμός εισφέρει έσοδα 44 εκατ. δολαρίων ετησίως στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το 80% των τουριστών στη Βόρεια Κορέα είναι Κινέζοι.

Η Κίνα είχε ανακοινώσει ότι 237.000 πολίτες της επισκέφθηκαν τη Βόρεια Κορέα το 2012, αλλά σταμάτησε να δίνει στη δημοσιότητα σχετικές στατιστικές το 2013.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου