ΔΙΕΘΝΗ

Ισως και σήμερα συλλήψεις για τη διπλή δολοφονία στην Κύπρο

ισως-και-σήμερα-συλλήψεις-για-τη-διπλή-44264

Κοντά στους δράστες της άγριας δολοφονίας ζευγαριού στο σπίτι τους στον Στρόβολο βρίσκονται οι αρχές στην Κύπρο. Οπως αναφέρει ο Πολίτης, οι αστυνομικές έρευνες έχουν κατεύθυνση και δεν αποκλείεται σήμερα να ανακοινωθούν ακόμα και συλλήψεις. Προβληματισμός και ερωτηματικά από την αρχική μαρτυρία του ανήλικου για δύο κουκουλοφόρους οι οποίοι του είπαν να μην φοβάται και τον άφησαν να φύγει. Δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης του σπιτιού, αλλά ούτε και ίχνη διαφυγής των δραστών οι οποίοι μετά το έγκλημα λογικά ήταν ματωμένοι. Εξετάζεται αν όντως το έγκλημα έγινε μεταξύ 1:00 με 1:30 τα ξημερώματα. Η νεκροτομή κατέδειξε μένος του δράστη ή των δραστών με δεκάδες μαχαιριές στα σώματα του Γ. Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου.

Ο 15 χρονος διαμένει τώρα με τη θεία του (την αδελφή του 60χρονου) και την Πέμπτη το απόγευμα τον επισκέφθηκαν μέλη του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας. Ο 15χρονος γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό ότι ήταν υιοθετημένος ενώ στο περιβάλλον του δεν είχε αναφέρει οτιδήποτε για το θέμα.

Δεν ήταν έγκλημα της στιγμής

Οπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος Κύπρου τα πολλαπλά τραύματα που φέρει ειδικά ο 60χρονος δείχνει μίσος από τον δράστη και φανερώνει πως δεν πρόκειται για έγκλημα της στιγμής που προέκυψε μετά από κάποιο καβγά.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης έπιασε στον ύπνο το ζεύγος που το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να προσπαθήσουν να προστατευθούν, βάζοντας το δεξί τους χέρι που δέχθηκε από μια μαχαιριά. Στη συνέχεια ακολούθησε το μοιραίο αφού δεν υπάρχουν άλλα αμυντικά τραύματα.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 60χρονος δέχθηκε μαχαιριές στην καρδιά και τους πνεύμονες και η σύζυγος του θλαστικό τραύμα της καρωτίδας.

Η Αστυνομία προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του παζλ ώστε να καταλήξει σε κάποιο σενάριο.

Ζητούσε αντικαταστάτη για να πάει εξωτερικό με τον γιο του

Σε βαθιά θλίψη βυθίστηκε η Αγγλική Σχολή Λευκωσίας μετά το άκουσμα της δολοφονίας του καθηγητή της Γιώργου Χατζηγεωργίου. Τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές ήταν συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι από το γεγονός. Επειδή ο 60χρονος καθηγητής ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε αναπτύξει μεγάλη δράση στο σχολείο, ο αδόκητος θάνατός του βύθισε τη Σχολή στο πένθος.

Μεταξύ των καθηγητών της Σχολής συζητείται το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες ο Χατζηγεωργίου ζητούσε να τον αντικαταστήσουν ώστε να μπορέσει να συνοδεύσει τον γιο του στο εξωτερικό σε αγώνες μπάτμιντον, όπου ήταν πρωταθλητής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η Σχολή, εκφράζεται η βαθιά θλίψη για τη δολοφονία του 60χρονου καθηγητή του σχολείου και της συζύγου του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σχολείο έχει επιστρατεύσει μία ομάδα ειδικών ώστε να στηρίξουν ψυχολογικά τους μαθητές του σχολείου όπως και τους συμμαθητές του 15χρονου.

Πηγές: Πολίτης/ Φιλελεύθερος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου