ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Αυτός είναι ο ερευνητής που εκτέλεσε 4 συναδέλφους του στο Πανεπιστήμιο του Εσκισεχίρ

τουρκία-αυτός-είναι-ο-ερευνητής-που-εκ-58034

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον Ντόγουκαν Μπαγιάρ, ερευνητή του Πανεπιστημίου του Οσμανγκαζί, ο οποίος έβγαλε το όπλο του και σκότωσε 4 ανθρώπους.

Ο Μπαγιάρ φαίνεται να εκτέλεσε με μεγάλη ψυχρότητα τους τέσσερις συναδέλφους του, που ήταν επίσης μέλη του ερευνητικού προσωπικού. Όπως μεταδίδεται ο Μπαγιάρ κατηγορούσε τους πάντες ότι είναι Γκιουλενιστές, κάτι που τον εξόργιζε.

Άνοιξε λοιπόν πυρ και σκότωσε τον βοηθό κοσμήτορα, τον γραμματέα της σχολής, έναν λέκτορα και ένα μέλος του προσωπικού του πανεπιστημίου.

Όπως ήταν φυσικό αμέσως το πανεπιστήμιο εκκενώθηκε και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα. Κανείς άλλος δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί.

«Ήταν διαταραγμένος»

Η Αϊσέ Αϊπάι, που εργάζεται στο πανεπιστήμιο και τη μαρτυρία της επικαλούνται πολλά ΜΜΕ, είχε παραπονεθεί η ίδια μαζί με άλλους συναδέλφους της για τη συμπεριφορά του δράστη, τον οποίο κατήγγειλαν ότι διατύπωνε «ψευδείς» κατηγορίες.

Σε ένα βίντεο που προβλήθηκε σε απευθείας μετάδοση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Τζεμίλ Γιουτζέλ, ο κοσμήτορας, τον οποίο είχε αρχικά στοχοθετήσει ο δράστης, τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο «διαταραγμένο σε βάρος του οποίου είχαν διατυπωθεί πολλά παράπονα».

«Δεν με βρήκε στο πανεπιστήμιο διότι είμαι σε ταξίδι» εξήγησε ο Γιουτζέλ στο βίντεο.

«Ήταν ένας τρομαχτικός άνθρωπος» συνέχισε ο ίδιος.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου