ΔΙΕΘΝΗ

Διαρροή δεδομένων για πάσχοντες από έιτζ

διαρροή-δεδομένων-για-πάσχοντες-από-έ-59364

Η εφαρμογή γνωριμιών για ομοφυλόφιλους Grindr υπεραμύνθηκε του εαυτού της μετά την κατακραυγή που δέχθηκε σχετικά με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων σε δύο άλλες εταιρείες.

Τη Μ. Δευτέρα αποκαλύφθηκε ότι η εφαρμογή είχε διανείμει δεδομένα χρηστών, όπως κατά πόσον έπασχαν από έιτζ και ποια ήταν η ημερομηνία της τελευταίας εξέτασής τους. Η Grindr υποστηρίζει ότι η κοινοποίηση των στοιχείων έγινε σύμφωνα με τις επικρατούσες πολιτικές απορρήτου της βιομηχανίας και ότι αδίκως κατηγορήθηκε η εφαρμογή.

Η Υπηρεσία Επιτρόπου Πληροφοριών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι ερευνά την υπόθεση, προκειμένου να «καταστήσει σαφή την κλίμακα οποιασδήποτε συνέπειας θα έχει η διαρροή για τους χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η Grindr υποστηρίζει ότι δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες με τους διαφημιστές της. Οι εταιρείες που έλαβαν τα δεδομένα, η Apptimize και η Localytics, εργάζονται για να διαπιστώσουν με ποιο τρόπο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το λογισμικό έτσι ώστε να το βελτιώσουν. Οι πιο ευαίσθητες πληροφορίες ήταν γραμμένες σε κρυπτογραφικούς κώδικες όπως ανακοίνωσε η Grindr, αν και ομάδα Νορβηγών ακτιβιστών ισχυρίζεται ότι διανεμήθηκαν και πληροφορίες που δεν ήταν κρυπτογραφημένες και αυτό αποτελεί εισβολή στην ιδιωτικότητα του βίου. «Η κατάσταση σχετικά με το έιτζ συνδέεται με όλες τις υπόλοιπες πληροφορίες. Αυτό είναι το ζήτημα», λέει ο Αντουάν Πουλιτιέ του Ιδρύματος για Επιστημονική και Βιομηχανική Ερευνα σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Buzzfeed. «Πιστεύω ότι αυτή είναι η ανικανότητα κάποιων ειδικών που στέλνουν τα πάντα».

Ωστόσο, ο επικεφαλής ασφάλειας της Grindr, Mπρους Κέις, δήλωσε στην αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Axios ότι είναι κοινή πρακτική, ευρέως διαδεδομένη, η ανταλλαγή δεδομένων με τρίτες εταιρείες προκειμένου να βελτιωθεί κάποια εφαρμογή. «Αντιλαμβάνομαι ότι ο κύκλος των ειδήσεων επικεντρώνεται σε αυτά τα ζητήματα», δήλωσε ο Κέις. «Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στην Grindr είναι ότι αδίκως απομονωθήκαμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η Grindr σταμάτησε να μοιράζεται τις πληροφορίες της με την Apptimize και πρόκειται να διακόψει τη συνεργασία της με τη Localytics.

[Καθημερινή]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου