ΔΙΕΘΝΗ

Στο έλεος του λιμού η Βενεζουέλα, τρώνε σκυλιά και αρουραίους [βίντεο]

στο-έλεος-του-λιμού-η-βενεζουέλα-τρώνε-99664

Στο έλεος της λιμοκτονίας βρίσκονται άνθρωποι και ζώα στη Βενεζουέλα με αποτέλεσμα ακραίες καταστάσεις, όπως η κατανάλωση αρουραίων και οι «επιδρομές» πεινασμένων πολιτών σε ζωολογικούς κήπους να θεωρούνται πια καθημερινότητα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, σε πολλούς από τους ζωολογικούς κήπους της χώρας έχει παρατηρηθεί κατακόρυφη αύξηση των ζωοκλοπών, με τους εισβολές να αρπάζουν ακόμα και σπάνια είδη, για να τα σφάξουν στη συνέχεια και να καταναλώσουν το κρέας τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν εξαφανιστεί υπό μυστηριώδεις συνθήκες δεκάδες ζώα, με το προσωπικό να παρατηρεί ανήμπορο την κατάσταση χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα.

Ιδιαίτερα επισφαλής είναι όμως και η επιβίωση των ζώων που δεν έχουν ακόμα κλαπεί, αφού η ακραία φτώχεια στην χώρα έχει ως αποτέλεσμα να λιμοκτονούν αποστεωμένα στα κλουβιά τους, να καταφεύγουν στον κανιβαλισμό ή να «θυσιάζονται» από τους υπάλληλους των ζωολογικών κήπων για να ταϊστεί κάποιο άλλο μεγαλόσωμο ζώο.

Τα πράγματα ωστόσο «αγριεύουν» ακόμα περισσότερα στους δρόμους της Βενεζουέλας. Η ίδια οικονομική ανέχεια που κάνει αρκετούς Βενεζουελανούς να παρατούν να κατοικίδιά τους στους δρόμους (αφού δεν είχαν χρήματα να τα ταισουν ή να τα εμβολιάσουν) φαίνεται πως ωθεί και αρκετούς συμπολίτες τους – σε ακόμα χειρότερη κατάσταση – να τα τρώνε.

Σκυλιά, γάτες και περιστέρια έχουν ενταχθεί στο διαιτολόγιο των πολιτών της φτωχής χώρας που βρίσκεται στο έλεος της κρίσης και των επιλογών του ηγέτη της, Νικολάς Μαδούρο.

Κι αν για τους πολίτες η κατάσταση είναι μια φορά άσχημη, τα πράγματα γίνονται πραγματικά εφιαλτικά για τους κρατούμενους των φυλακών της χώρας που τρώνε μέχρι και αρουραίους για να ξεγελάσουν την πείνα τους και να παραμείνουν ζωντανοί, μέσα σε ένα σύστημα που αδιαφορεί πλήρως για τον θάνατό τους.

Ένας 41χρονος κρατούμενος μεταφέρθηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση, αφού κατανάλωσε αρουραίους που βρήκε στα σκουπίδια. «Προσπαθήσαμε να τους μαγειρέψουμε, αλλά ήταν ακόμα σχετικά ωμοί όταν τους καταναλώσαμε. Παρόλα αυτά τους φάγαμε. Νομίζω ότι είχαν δηλητηριαστεί και γι’ αυτό αρρώστησα. Συνήθως τους σκοτώνω μόνος μου», δήλωσε σε τοπικό μέσο. Ένας άλλος κρατούμενος που κατέφυγε επίσης στο κυνήγι αρουραίων για να επιβιώσει παραλίγο να χάσει τη ζωή του, όταν τα οστά και οι χόνδροι του ζώου έφραξαν το έντερό του, με αποτέλεσμα να αρρωστήσει σοβαρά και να χρειαστεί άμεσα χειρουργείο.

Δείτε βίντεο: Βενεζουέλα : Οριακές καταστάσεις με ανθρώπους να τρώνε σκυλιά και ποντίκια

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου