ΔΙΕΘΝΗ

Ετσι σώθηκαν οι δύο Ελληνες πιλότοι από την επιθεση Ταλιμπάν στο ξενοδοχείο της Καμπούλ

ετσι-σώθηκαν-οι-δύο-ελληνες-πιλότοι-απ-149683

Στην Καμπούλ βρίσκονται δύο Ελληνες πιλότοι, οι οποίοι σύμφωνα με το ΥΠΕΞ είναι σώοι και αβλαβείς. Το ερώτημα πλέον είναι αν υπήρχε και τρίτος Ελληνας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, ο οποίος δεν τα κατάφερε όπως μετέδωσε το BBC.

Η μητέρα και η σύζυγος του ενός εκ των διασωθέντων πιλότων, του Μιχάλη Πουλικάκου μίλησε στην τηλεόραση του Alpha για τις στιγμές τρόμου που έζησε ο κατά τη 12ωρη πολιορκία του ξενοδοχείου αλλά και το πώς σώθηκε ο ίδιος και ο δεύτερος Ελληνα πιλότος, ο κ. Βασιλείου.

«Είχαν σβήσει τα φώτα. Ήταν στον 4ο όροφο. Τελικά, ο Μιχάλης μπήκε μέσα στη μπανιέρα, έβαλε και δυο μαξιλάρια…», είπε η μητέρα του Μιχ. Πουλικάκου.

Οπως είπε η σύζυγός του, ο πιλότος σώθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε, λόγω αλλαγής δωματίου.

«Είχε αλλάξει δωμάτιο, από τον 5ο όροφο όπου έγινε το μεγάλο μακελειό, τον είχαν βάλει στον 4ο. Στο δωμάτιο όπου αρχικά έμενε ο σύζυγός μου ήταν καμμένοι και σκοτωμένοι όλοι», είπε η Μαρία Πουλικάκου.

Την ώρα που οι ένοπλοι μπήκαν στο ξενοδοχείο, ο Μιχάλης Πουλικάκος ήταν στο λόμπι. «Στις 06:25 μου λέει «γίνεται μάχη εδώ, για την ώρα είμαι καλά αλλά ίσως χάσουμε την επαφή». Μου έλεγε ότι ακούει πυροβολισμούς, εκρήξεις. Βρισκόταν στο λόμπι την ώρα της επίθεσης και πέρασε μέσα από τις εκρήξεις και τις σφαίρες για να φτάσει στο δωμάτιο του».

Κρύφτηκε μέσα στο στρώμα

Αναφέρθηκε και στον δεύτερο Έλληνα και στο πως σώθηκε, κι εκείνος από θαύμα. «Και ο κύριος Βασιλείου… στο δωμάτιό του είχε δυο διπλά κρεβάτια. Μπήκαν, πυροβόλησαν το ένα κρεββάτι, το άλλο όχι. Ήταν κρυμμένος μέσα στο στρώμα, το έκοψε και μπήκε μέσα», είπε η σύζυγος του Μ. Πουλικάκου.

Οι δυο Έλληνες πιλότοι είναι τώρα ασφαλείς σε βρετανική βάση.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου