ΔΙΕΘΝΗ

Παπούα: Τουλάχιστον 61 βρέφη έχουν πεθάνει από υποσιτισμό και ασθένειες

παπούα-τουλάχιστον-61-βρέφη-έχουν-πεθάν-157768

Οι αρχές της Ινδονησίας έστειλαν τον στρατό για να μεταφέρει τρόφιμα και εμβόλια σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας της Παπούας που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της χώρας, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν τουλάχιστον 61 βρέφη έχουν πεθάνει από υποσιτισμό και ασθένειες όπως η ιλαρά.

Η Παπούα είναι μια από τις πιο φτωχές επαρχίες της Ινδονησίας μολονότι είναι πλούσια σε πόρους και ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Ουϊντόντο δεσμεύτηκε να επιταχύνει την ανάπτυξή της όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2014.

Η κατάσταση στην απομακρυσμένη περιοχή Ασμάτ ήταν ένα “έκτακτο περιστατικό”, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, σημειώνοντας ότι αποστέλλει εκεί 39 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Ο ινδονησιακός στρατός έχει ήδη αποστείλει 53 μέλη του προσωπικού του, μεταξύ των οποίων και ιατρικό προσωπικό, εκτός του ιατρικού εξοπλισμού, των εμβολίων και των 11.100 πακέτων στιγμιαίων τροφίμων, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

“Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση”, δήλωσε η υπουργός Υγείας Νίλα Μέλεκ στο Reuters. “Υπάρχει σχέση ανάμεσα στον υποσιτισμό και την προσβολή από ασθένειες”, πρόσθεσε. “Αν υποσιτίζεσαι θα προσβληθείς από τις ασθένειες αυτές”, σημείωσε.

Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι δεν έχει ολοκληρώσει τον υπολογισμό των θανάτων. Ωστόσο η εφημερίδα Kompas έγραφε χθες ότι τουλάχιστον 61 βρέφη έχουν πεθάνει.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου