ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκε ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια στην ιστορία, 910 καρατίων, στο Λεσότο

βρέθηκε-ένα-από-τα-μεγαλύτερα-διαμάντ-160496

Είναι μεγαλύτερο από ένα μπαλάκι του γκολφ και αμύθητης αξίας. Ο λόγος για ένα διαμάντι 910 καρατίων, που βρέθηκε στο Λεσότο της νότιας Αφρικής και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η εταιρεία εξόρυξης Gem Diamonds, πρόκειται για το πέμπτο μεγαλύτερο που βρέθηκε ποτέ στον κόσμο. Ο πολύτιμος λίθος είναι «εξαιρετικής ποιότητας» και το μέγεθός του κυμαίνεται κάπου ανάμεσα σε μπαλάκι του γκολφ και του τένις.

Το διαμάντι απόχρωσης D βρέθηκε στο ορυχείο Letseng του Λεσότο, μιας μικρής χώρας με πληθυσμό δύο εκατομμυρίων, το 40% του οποίου ζει κάτω από το όριο της πτώχειας, που ορίζεται στο 1,25$ ημερησίως.

«Από τότε που το Letseng περιήλθε στην ιδιοκτησία της Gem Diamonds βγάλαμε ορισμένα από τα πιο αξιοσημείωτα διαμάντια του κόσμου, όπως το βάρους 603 καρατίων “Lesotho Promise”. Ωστόσο, αυτό το εξαιρετικό κορυφαίας ποιότητας διαμάντι είναι το μεγαλύτερο που εξορύξαμε ποτέ. Πρόκειται για ανακάλυψη ορόσημο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κλίφορντ Έλφικ.

Σύμφωνα με ειδικούς η αξία του διαμαντιού μπορεί να αγγίζει τα 40 εκ δολάρια. Τον περασμένο Σεπτέμβριο πουλήθηκε έναντι 53 εκ δολαρίων ένα ακατέργαστο διαμάντι από τη Μποτσουάνα, που πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο που βρέθηκε εδώ και έναν αιώνα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου