ΔΙΕΘΝΗ

Ξανά στο νοσοκομείο ο πρόεδρος του Περού

ξανά-στο-νοσοκομείο-ο-πρόεδρος-του-περ-161053

Στον Αλμπέρτο Φουχιμόρι απονεμήθηκε χάρη και αμνήστευση από τον νυν πρόεδρο την παραμονή των Χριστουγέννων. Εξέτιε ποινή 25 χρόνων κάθειρξης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και διαφθορά. Η χάρη που του δόθηκε προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Πλάνα που μετέδωσε περουβιανό τηλεοπτικό δίκτυο απεικονίζουν τον 79χρονο να χαιρετά υποστηρικτές του καθώς το αυτοκίνητο 4×4 που τον μεταφέρει φθάνει στην κλινική Σεντενάριο της Λίμας, με τον γιο του Κένχι στο πλευρό του.

Ο Φουχιμόρι είχε εισαχθεί –μία ημέρα πριν του απονεμηθεί χάρη– στην ίδια κλινική, όπου νοσηλεύθηκε ως τις 5 Ιανουαρίου. Είχε υψηλή πίεση και αρρυθμίες.

«Θα υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις επειδή παρότι η ανάρρωσή του πήγε καλά τις τελευταίες επτά ημέρες, δεν είναι απόλυτα σταθερός. Έχει αρρυθμίες για κάποια μικρά διαστήματα», δήλωσε στην εφημερίδα El Comercio ο γιατρός του, ο Αλεχάντρο Αγινάγα.

Ο νυν πρόεδρος του Περού, ο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, επικαλέστηκε την καρδιοπάθεια και τα προβλήματα υγείας του Φουχιμόρι όταν του απέμεινε χάρη.

Η απόφαση του Κουτσίνσκι, που θεωρήθηκε από πολλούς πολιτικός ελιγμός για να αποφύγει την καθαίρεσή του από το Κογκρέσο, πυροδότησε παραιτήσεις υπουργών, μεγάλες διαδηλώσεις και επικρίσεις εντός κι εκτός της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου