ΔΙΕΘΝΗ

Υποψήφια γερουσιαστής η πληροφοριοδότης του Wikileaks Τσέλσι Μάνινγκ

υποψήφια-γερουσιαστής-η-πληροφοριοδ-162141

Η Τσέλσι Μάνινγκ, η οποία πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή καταδικασμένη ως πληροφοριοδότης του WikiLeaks, υπέβαλε υποψηφιότητα για να εκπροσωπήσει την πολιτεία του Μέριλαντ στην αμερικανική Γερουσία.

Εγγραφο με τίτλο «Υποβολή υποψηφιότητας» έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής και αναφέρεται στην υποψηφιότητα της Τσέλσι Ελίζαμπεθ Μάνινγκ, κατοίκου του Μέριλαντ. Στο έγγραφο διευκρινίζεται ότι ενδιαφέρεται για την εκπροσώπηση της πολιτείας του Μέριλαντ στη Γερουσία με τα χρώματα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με το έγγραφο, που φέρει την ημερομηνία της 5ης Ιανουαρίου 2018, η επιτροπή της προεκλογικής εκστρατείας φέρει την ονομασία «Η Τσέλσι Μάνινγκ στην Γερουσία των ΗΠΑ» και σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post στοχεύει στην έδρα του 74χρονου γερουσιαστή Μπεν Κάρντιν.

Η Τσέλσι Μάνινγκ καταδικάσθηκε από στρατοδικείο το 2013 σε κάθειρξη 35 ετών για τη διαβίβαση στον ιστότοπο WikiLeaks 700.000 διαβαθμισμένων εγγράφων για τους πολέμους του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Η Τσέλσι Μάνινγκ πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή πριν λάβει χάρη από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Γεννήθηκε αγόρι, με το όνομα Μπράντλεϊ, και προχώρησε σε αλλαγή φύλου κατά τη διάρκεια της κράτησής της.

Πληροφορίες: ΑFP/Reuters/AΜΠΕ

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου