ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων και σχολεία κλειστά λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων στην Ολλανδία

ακυρώσεις-εκατοντάδων-πτήσεων-και-σχ-200275

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, ένα αεροδρόμιο και σχολεία έκλεισαν, προβλήματα καταγράφηκαν στο οδικό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ολλανδίας, η οποία τέθηκε σήμερα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού λόγω των «σφοδρών χιονοπτώσεων και του παγετού».

«Εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών, ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης έκλεισε. Πολλές εισερχόμενες πτήσεις στάλθηκαν (προς άλλα αεροδρόμια), πτήσεις που επρόκειτο να απογειωθούν καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν» έγινε γνωστό από το αεροδρόμιο Άιντχόφεν (νότια), το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Περισσότερες από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ- Σίπχολ έως σήμερα νωρίς το απόγευμα, ήτοι το 1/3 του συνόλου των πτήσεων.

«Καθαρίζουμε τα αεροσκάφη από τον πάγο προκειμένου να εκτελούν με ασφάλεια τα δρομολόγιά τους και έχουμε αναπτύξει ειδικές μονάδες που προσπαθούν να διατηρήσουν καθαρούς τους διαδρόμους προσγείωσης- απογείωσης, απομακρύνοντας το χιόνι, αλλά αδυνατούν να ανταποκριθούν» δεδομένων των συνθηκών, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πολ Βέμπερ, ο εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου.

«Οι επιβάτες πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς, παρακολουθείτε τις αναρτήσεις στον ιστότοπό μας και κοιτάξτε πώς μπορείτε να έρθετε ως εδώ δεδομένου ότι υπάρχουν προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων» συνέχισε ο ίδιος, προειδοποιώντας ότι καθυστερήσεις αναμένονται και αύριο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ολλανδίας (KNMI) έθεσε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, ιδίως στο κεντρικό και νότιο τμήμα.

Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει τα 15 εκατοστά στην περιοχή μεταξύ της Ζηλανδίας(νοτιοδυτικά) και του Οφεράισελ (βορειοανατολικά), κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Προβλήματα υπήρξαν και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου δρομολόγια ακυρώθηκαν και σημειώθηκαν καθυστερήσεις ιδίως στην εταιρεία λεωφορείων Arriva.

Επιπλέον, η σιδηροδρομική εταιρεία NS αποφάσισε να ελαττώσει τον αριθμό των τρένων που κυκλοφορούν σήμερα, συστήνοντας στους ταξιδιώτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ωστόσο, το χιόνι έφερε και χαμόγελα. Εκατοντάδες ήταν εκείνοι που δήλωσαν συμμετοχή στο Facebook στον χιονοπόλεμο που οργανώθηκε σήμερα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Χάγης.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου