ΔΙΕΘΝΗ

Τσαρλς Μάνσον: Το άλμπουμ της ζωής ενός αμετανόητου serial killer

τσαρλς-μάνσον-το-άλμπουμ-της-ζωής-ενός-227251

Ηταν το μυαλό πίσω από το πιο άγριο έγκλημα στην ιστορία του Χόλιγουντ. Μια σειρά φωτογραφιών «κλείνουν» τη ζωή του αμετανόητου ισοβίτη serial killer, Τσαρλς Μάνσον, που πέθανε σε ηλικία 83 ετών καλλιεργώντας ένα μύθο γύρω από το όνομα και τη δράση του.

Το καλοκαίρι του ’69, ο Μάνσον εμφανίζεται ως «προφήτης», ο οποίος εκφράζει μια παράξενη καταστροφολογική, ψευτο-επαναστατική θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι μαύροι θα εξεγείρονταν και θα ξεσπούσε πόλεμος με τους λευκούς και μόνο η «οικογένεια» θα γλίτωνε υπό τη σκέπη του Μάνσον, που ήταν ο πέμπτος άγγελος (οι άλλοι τέσσερις ήταν οι Μπιτλς).Το καλοκαίρι του ’69, ο Μάνσον εμφανίζεται ως «προφήτης», ο οποίος εκφράζει μια παράξενη καταστροφολογική, ψευτο-επαναστατική θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι μαύροι θα εξεγείρονταν και θα ξεσπούσε πόλεμος με τους λευκούς και μόνο η «οικογένεια» θα γλίτωνε υπό τη σκέπη του Μάνσον, που ήταν ο πέμπτος άγγελος (οι άλλοι τέσσερις ήταν οι Μπιτλς).

Ο Μάνσον βρήκε οπαδούς και δημιούργησε ένα κοινόβιο, κυρίως από διαταραγμένες νεαρές. Ο ίδιος θέτει σε λειτουργία το σχέδιο, με το όνομα Helter Skelter, που διατάζει θάνατο σε όσους μετέχουν στο σύστημα -εν προκειμένω- του Χόλιγουντ. Ο Μάνσον επέλεξε ως στόχο το σπίτι του Πολάνσκι γιατί είχε απορρίψει τη μουσική του

Στο πέρασμά του, ο Τσαρλς Μάνσον άφησε πίσω του, αυτό ακριβώς που ανακάλυψε κραυγάζοντας η οικονόμος του Ρομάν Πολάνσκι, όταν μπήκε στο σπίτι του το πρωί της 10ης Αυγούστου 1969: «Φόνοι, θάνατος, πτώματα, αίμα!!!». Τη νύχτα που προηγήθηκε, η «οικογένεια» του Τσαρλς Μάνσον, είχε περάσει από εκεί, αφήνοντας πίσω της τέσσερις άγρια δολοφονημένους -μεταξύ των οποίων και η Σάρον Τέιτ, ανερχόμενη ηθοποιός και έγκυος σύζυγος του Πολάνσκι.

Ο ίδιος δεν σκότωσε ποτέ, όμως, στις 19 Απριλίου του 1971, δύο χρόνια μετά τις άγριες δολοφονίες στις οποίες υπήρξε «εγκέφαλος», ο εισαγγελέας πετυχαίνει με ευκολία την καταδίκη του στην θανατική ποινή. Η ζωή του σώζεται μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής στην Καλιφόρνια

Ο Τσαρλς Μάνσον αλληλογραφούσε με τους θαυμαστές του, έδινε συνεντεύξεις, δήλωνε αθάνατος κα αυτοχαρακτηριζόταν ως η ενσάρκωση του απόλυτου κακού.

Ενα μιούζικαλ βασισμένο στη ζωή του σε σκηνοθεσία Stefan Pucher ανέβηκε στο Αμβούργο το 2014

Σε μια φωτογραφία του 2011 σε ηλικία 77 ετών έχοπντας περάσει περισσότερες από 4 δεκαετίες στη φυλακή.

Ο Μάνσον τον Αύγουστο του 2017 Σε περίπου τρεις μήνες ήρθε ο θάνατός του έχοντας συμπληρώσει 46 χρόνια στη φυλακή.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου