ΔΙΕΘΝΗ

Καμπότζη: Νεαρές τουρίστριες βρέθηκαν νεκρές σε χόστελ

καμπότζη-νεαρές-τουρίστριες-βρέθηκα-233504

Αγγλίδα τουρίστρια με την καναδή φίλη της βρέθηκαν νεκρές σε χόστελ για ταξιδιώτες στην Καμπότζη.

Η 22χρονη Νάταλι Σέιμουρ και η 27χρονη Άμπει Γκέιλ Αμισόλα ταξίδευαν με σακίδιο και έμεναν στο χόστελ Monkey Republic. Προσωπικό του ξενώνα δήλωσε πως εθεάθησαν να μην αισθάνονται καλά, ενώ νωρίτερα είχαν επισκεφθεί φαρμακείο για να προμηθευτούν φάρμακα.

Η τοπική αστυνομία ερευνά όλες τις πιθανές εκδοχές του συμβάντος και οι οικογένειες των δύο θυμάτων βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη βρετανική και καναδική πρεσβεία.

Οι πρώτες αναφορές του τμήματος μετανάστευσης της Καμπότζης λένε ότι οι δύο νέες είχαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, συγκεκριμένα εμετού και διάρροιας και έλαβαν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή.

Η μητέρα της Νάταλι ενημέρωσε πως η κόρη της, της είχε στείλει γραπτό μήνυμα, λέγοντάς της ότι δεν αισθάνεται πολύ καλά και ότι ίσως πάει να πάρει κάτι για να αισθανθεί καλύτερα.

Ο υπεύθυνος του ξενώνα δήλωσε πως «ανεβοκατέβαινε» στο δωμάτιο, πηγαίνοντας στα κορίτσια ροφήματα, αλλά τις συμβούλευσε να επισκεφθούν ένα ιατρικό κέντρο.

Εκτιμάται ότι οι φίλες πέθαναν αφού κατανάλωσαν ταμπλέτες που προμηθεύτηκαν από φαρμακείο.

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά δεν επανήλθαν.

Εκπρόσωπος του ξενώνα τόνισε πως όλοι είναι «συγκλονισμένοι από τον τραγικό θάνατο των δύο νέων κοριτσιών».

Οι δύο κοπέλες πραγματοποιούσαν ταξίδι στην Ασία, είχαν επισκεφτεί και την Ταϊλάνδη και αναρτούσαν φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα.

Σημειώνεται ότι το «χόστελ» είναι οικονομικός ξενώνας, που προτιμούν ιδιαίτερα πολλοί φοιτητές ή νέοι. Συνήθως, οι επισκέπτες νοικιάζουν κρεβάτι, ενώ μπορεί να μοιράζονται το μπάνιο και την κουζίνα.

Μαρία Πετροπούλου

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου