ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πληροφορίες ότι σχεδίαζαν να παραδώσουν τον Γκιουλέν στην Άγκυρα

ηπα-πληροφορίες-ότι-σχεδίαζαν-να-παρα-239970

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ερευνά εάν ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν, εμπλέκεται σε σχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης, το οποίο είχε ως σκοπό την παράνομη μεταφορά του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία παίρνοντας ως αντάλλαγμα εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Αναφέρεται πως στο σχέδιο θα συμμετείχε και ο Μάικλ Φλιν Τζούνιορ και πατέρας και γιος θα λάμβαναν το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων εάν απήγαγαν τον Γκιουλέν από το σπίτι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες ζει αυτοεξόριστος.

Το φερόμενο σχέδιο ήρθε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της ευρύτερης έρευνας του Μιούλερ σχετικά με ενδεχόμενη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Εκπρόσωπος του Μιούλερ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η Wall Street Journal αναφέρει πως πράκτορες του FBI ρώτησαν τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα σχετικά με μια συνάντηση τον Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη κατά την οποία ο Φλιν και αντιπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης συζήτησαν τη σύλληψη του Γκιουλέν, σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν τις έρευνες του FBI.

Η συνάντηση του Δεκεμβρίου με θέμα τον Γκιουλέν αναφέρθηκε επίσης από το NBC, το οποίο επικαλέστηκε επίσης πρόσωπα που σχετίζονται με την έρευνα.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου