ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Μπαράζ τηλεφωνημάτων για βόμβες κατά την επίσκεψη Τραμπ

ιαπωνία-μπαράζ-τηλεφωνημάτων-για-βόμ-247274

Σειρά προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων για την τοποθέτηση βομβών έγιναν σήμερα στην Ιαπωνία, κάτι που σπάνια συμβαίνει στη χώρα, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Παρόλα αυτά δεν εντοπίστηκε κανένας εκρηκτικός μηχανισμός, ούτε έγιναν συλλήψεις, όπως έγινε γνωστό από την ιαπωνική αστυνομία. Εξάλλου οι προειδοποιήσεις αφορούσαν περιοχές της δυτικής Ιαπωνίας, μακριά από το Τόκιο όπου βρίσκεται σήμερα ο Τραμπ.

Στην περιφέρεια Σίγκα, μια εταιρεία φέρι- μπόουτ έλαβε ανώνυμο τηλεφώνημα από έναν άνδρα ο οποίος δήλωσε ότι «είχε τοποθετήσει βόμβα σε ένα πλοίο, η οποία ήταν προγραμματισμένο να εκραγεί μία ώρα αργότερα», επεσήμανε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία διεξήγαγε ενδελεχείς έρευνες στο πλοίο, οι 290 επιβάτες του οποίου είχαν απομακρυνθεί, όμως δεν εντόπισε κανέναν εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ ο άνδρας που έκανε το τηλεφώνημα εξακολουθεί να καταζητείται, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Μια άλλη εταιρεία πορθμείων στη Χιροσίμα δέχθηκε παρόμοιες απειλές. Για τον λόγο αυτό ανεστάλη προσωρινά η σύνδεση με το νησί Ιτσουκισίμα, το οποίο είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Στην Οζάκα στόχος της απειλής ήταν ένα μεγάλο κατάστημα.

Τέλος στο Κιότο μια σιδηροδρομική εταιρεία έλαβε ανώνυμες πληροφορίες για την επικείμενη πυροδότηση βόμβας σε έναν σταθμό του τραίνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji. Ο σταθμός έκλεισε προσωρινά, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί έκρηξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου