ΔΙΕΘΝΗ

Ο τρομοκράτης του Μανχάταν ξύπνησε από το κώμα και δήλωσε περήφανος για το μακελειό

ο-τρομοκράτης-του-μανχάταν-ξύπνησε-απ-253315

Περήφανος για το μακελειό που προκάλεσε δήλωσε ο Ουζμπέκος τρομοκράτης του Μανχάταν, αμέσως μόλις ξύπνησε από το κώμα στο νοσοκομείο, την Τρίτη το πρωί (ώρα ΗΠΑ).

Ο 29χρονος είχε δεχθεί σφαίρα στην κοιλιακή χώρα από αστυνομικό που έσπευσε να τον εξουδετερώσει, λίγα λεπτά μετά τη φρίκη που προκάλεσε σε ποδηλατόδρομο στο Νότιο Μανχάταν, κοντά στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου, σκοτώνοντας με το φορτηγάκι που οδηγούσε οκτώ ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15.

Ο τρομοκράτης υποβλήθηκε σε εγχείριση και βρισκόταν σε κατάσταση κώματος από τη Δευτέρα. Την Τρίτη ξύπνησε και αμέσως οι αστυνομικοί έσπευσαν να του πάρουν κατάθεση.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη, δήλωσε περήφανος για την ενέργειά του, προσθέτοντας ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς πριν δεν είχε καμία σχέση ή επαφή με το Ισλαμικό Κράτος και τα ισλαμιστικά δίκτυα των τζιχαντιστών.

Ο Σαΐποφ ήταν ένας Ουζμπέκος μετανάστης, οδηγός στο επάγγελμα, ο οποίος εξασφάλισε πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ μέσω του συστήματος κλήρωσης που καθιερώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τον Λευκό Οίκο. Το 2010 που αφίχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε μαζί του τη σύζυγο και το παιδί του και βάσει του ελέγχου που είχε γίνει, δεν είχε καμία σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου