ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Παγκόσμιο χάος, αν οι ΗΠΑ φύγουν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά μας

ιράν-παγκόσμιο-χάος-αν-οι-ηπα-φύγουν-α-276129

Συνεχίζονται οι προειδοποιήσεις και οι αντιδράσεις από την πολιτική ηγεσία του Ιράν, όσον αφορά τις απειλές του Αμερικανού Προέδρου για αποχώρηση από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αλλά και για τις κατηγορίες Τραμπ ότι το Ιράν παραβιάζει το “πνεύμα” της συμφωνίας για τα πυρηνικά.

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί δήλωσε σήμερα ότι ενδεχόμενη αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα σημάνει το τέλος αυτής της διεθνούς συμφωνίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ο Λαριτζανί, ο οποίος βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη για ένα διεθνές κοινοβουλευτικό φόρουμ, δήλωσε επίσης πως ενδεχόμενη αποχώρηση της Ουάσινγκτον από την πυρηνική συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιο χάος, μετέδωσε το TASS.

Το Ιράν ελπίζει πως η Ρωσία θα διαδραματίσει έναν ρόλο για να επιλυθεί το ζήτημα γύρω από την πυρηνική συμφωνία, δήλωσε ο Λαριτζανί κατά τη συνάντησή του με τον Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, τον πρόεδρο της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου