ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Έπιασαν ψάρι- γίγαντα βάρους… ενός τόνου!

ρωσία-έπιασαν-ψάρι-γίγαντα-βάρους-εν-312121

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν το τεράστιο «φεγγαρόψαρο» που είχε πιαστεί στα δίχτυα τους τα μέλη του πληρώματος ενός ρωσικού αλιευτικού.

Ο «γίγαντας» του βυθού ζύγιζε ούτε λίγο ούτε πολύ 1,1 τόνο, γεγονός που καθιστούσε το εύρημα των Ρώσων εξαιρετικά σπάνιο, αφού τα ψάρια του συγκεκριμένου είδους (γνωστά και ως “όπα”) δεν ξεπερνούν συνήθως τα 200-300 κιλά.

Αντιμέτωπο με αυτή τη μοναδική ψαριά, το πλήρωμα σύντομα χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα: οι μισοί ψαράδες υποστήριζαν ότι έπρεπε να ρίξουν το πελώριο ψάρι ξανά στη θάλασσα, και οι άλλοι μισοί ανυπομονούσαν να γυρίσουν με αυτό στο λιμάνι του νησιού Ιτουρούπ.

Τελικά, μετά από πολύωρη διαμάχη το πελώριο «φεγγαρόψαρο» πέθανε και το καΐκι το μετέφερε στο λιμάνι, όπου παρέμεινε σε κοινή θέα για άλλα δύο 24ωρα.

Έπειτα, όταν πλέον είχε αρχίσει να σαπίζει, οι ντόπιοι αποφάσισαν να το τεμαχίσουν και να το αφήσουν σε ένα σημείο όπου αφήνουν συνήθως φαγητό για τις ντόπιες καφέ αρκούδες.

Η απόφαση των ψαράδων εξόργισε τους επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Σαχαλίνης που, έχοντας πληροφορηθεί την ύπαρξή του, έστειλαν αντιπροσωπεία στο Ιτουρούπ για να παραλάβει το ψάρι.

Ετσι, προχώρησαν στη σύναψη μιας συμφωνίας με τους ψαράδες του νησιού, ώστε στο μέλλον ανάλογες «ψαριές» επιστημονικής σημασίας να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου