ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Τουλάχιστον τρεις νεκροί εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Λίδια

μεξικό-τουλάχιστον-τρεις-νεκροί-εξαι-329343

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκαν πλημμύρες μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Λίδια γύρω από το τουριστικό θέρετρο Λος Κάμπος του Μεξικού χθες, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Με ανέμους 97 χιλιομέτρων την ώρα, η καταιγίδα προβλέπεται ότι θα μετακινηθεί προς βορρά και θα περάσει από ένα μεγάλο τμήμα της χερσονήσου Μπάχα Καλιφόρνια πριν κινηθεί προς τα δυτικά, τον Ειρηνικό, αύριο Κυριακή.

Πλάνα που μετέδωσαν μεξικανοί τηλεοπτικοί σταθμοί εικονίζουν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα σε πλημμυρισμένους δρόμους, κτήρια και υποδομές στην παραλία που έχουν υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με τον Λουίς Φελίπε Πουέντε, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, τα θύματα ήταν ένα παιδί και δύο ενήλικοι που προσπάθησαν να περάσουν έναν φουσκωμένο ποταμό.

Η τροπική καταιγίδα προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης, ζημιές σε σπίτια και δρόμους, ενώ ανάγκασε περίπου 2.800 κατοίκους της περιοχής να καταφύγουν σε προσωρινά καταλύματα που διέθεσαν οι αρχές.

Αν και το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενήσει τις επόμενες δύο ημέρες, αναμένονται βροχοπτώσεις 15-30 εκατοστών στην Μπάχα Καλιφόρνια και σε τμήματα των Πολιτειών Σιναλόα και Σονόρα. Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι αυτές οι βροχές μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες και κατολισθήσεις και να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου