ΔΙΕΘΝΗ

H Βενεζουέλα Προσφέρει οικονομική βοήθεια στα θύματα της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ

h-βενεζουέλα-προσφέρει-οικονομική-βοή-333200

To ποσό των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ότι προσφέρει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας στα θύματα της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ στις ΗΠΑ.

Παρά την οικονομική κρίση η οποία συνεχίζει να πλήττει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής και προκαλεί ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα ανακοίνωσε ότι η Citgo, η θυγατρική της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου PDVSA στις ΗΠΑ, θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές στο Χιούστον για τη διανομή των χρημάτων αυτών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βενεζουέλα συνδράμει πολίτες των ΗΠΑ, καθώς στο παρελθόν προσέφερε πετρέλαιο θέρμανσης σε φτωχούς Αμερικανούς, ενώ είχε στείλει βοήθεια για τα θύματα του κυκλώνα Κατρίνα το 2005.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε σε μία περίοδο τεταμένων σχέσεων μεταξύ Βενεζουέλας – ΗΠΑ. Οι τελευταίες, επέβαλαν διάφορες κυρώσεις εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.

Επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε ακόμη και μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, αν και στελέχη της κυβέρνησής του κατόπιν υποβάθμισαν την ιδέα αυτή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου