ΔΙΕΘΝΗ

Εξαφάνιση Μαντλίν: Ζητά και άλλα χρήματα η αστυνομία για να συνεχίσει την έρευνα

εξαφάνιση-μαντλίν-ζητά-και-άλλα-χρήμα-345581

Εξαντλούνται σταδιακά και τα τελευταία χρήματα από το ποσό των σχεδόν 12 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί συνολικά μέχρι τώρα για την ανεύρεση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν, η οποία παραμένει άφαντη 10 χρόνια μετά την μυστηριώδη εξαφάνισή της.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα η αστυνομία θα ζητήσει νέο κονδύλι για να αποπειραθεί μία τελευταία φορά να ανακαλύψει τι συνέβη στην τρίχρονη τότε Μαντλίν.

Τα χρήματα μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν τελειώσει και οι αστυνομικές δυνάμεις αναμένεται να ζητήσουν εκ νέου κάποιο σεβαστό ποσό από την Κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσουν την έρευνα.

Η Μαντλίν ΜακΚάν χάθηκε τον Μάιο του 2007 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες όταν ήταν 3 ετών και ενώ έκανε οικογενειακές διακοπές στην Πράια Ντα Λουθ της Πορτογαλίας.

Η συγκεκριμένη έρευνα με το κωδικό όνομα «Operation Grange» ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, τον Μάιο του 2011 έπειτα από διαταγή του τότε πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, να ξανανοίξει η υπόθεση αλλά μέχρι τώρα δεν έχει να επιδείξει κανέναν αξιόλογο στοιχείο.

Οι αρχές ευελπιστούν ότι μία νέα οικονομική βοήθεια ενδεχομένως να τους δώσει μια τελευταία ευκαιρία να διαλευκάνουν τι συνέβη με την εξαφάνιση της μικρής, η οποία έχει συνταράξει ολόκληρον τον κόσμο.

Οι ερευνητές της βρετανικής αστυνομίας μετέφεραν το αρχηγείο τους στην Πορτογαλία προκειμένου να ρίξουν φως στη σκοτεινή υπόθεση.

Εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ είχε αναφέρει στη Mirror ότι η χρηματοδότηση φτάνει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά τους, οι γονείς της Μαντλίν, Κέιτ και Γκάρι ΜακΚαν, που έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές ότι αυτοί είναι οι δράστες της εξαφάνισης ή ακόμη ότι γνωρίζουν τι συνέβη στο παιδί αλλά δεν μιλούν, έχουν ορκιστεί να μη σταματήσουν ποτέ να ψάχνουν την κόρη τους.

Μάλιστα, έχουν συγκεντρώσει το ποσό των 550.000 ευρώ, το οποίο και έχουν δώσει στην έρευνα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου