ΔΙΕΘΝΗ

Βαρκελώνη: Υποπτος ομολόγησε πως ετοίμαζαν τριπλό χτύπημα με εκρηκτικά!

βαρκελώνη-υποπτος-ομολόγησε-πως-ετοί-345965

Ενας από τους υπόπτους της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη και της Καμπρίλς ομολόγησε στο δικαστήριο πως ετοίμαζαν μεγαλύτερη επίθεση.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Μοχάμεντ Χουλί Κεμλάλ, σχεδίαζαν μεγαλύτερη επίθεση με εκρηκτικά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ισπανικά Μέσα.

Μετά την επίθεση, η Telegraph και ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν πως οι αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο πως οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν τριπλή ταυτόχρονη επίθεση σε τρία εμβληματικά σημεία της Βαρκελώνης: Στην Λας Ράμπλας, στο λιμάνι της πόλης και στη Σαγράδα Φαμίλια.

Η επίθεση θα γινόταν με βαν, όπως δηλαδή και έγινε στην Λας Ράμπλας.

Στο σχέδιο ήταν και η μεταφορά φιαλών βουτανίου οι οποίες θα εκρήγνυνται μέσα στα αυτοκίνητα.

Γι΄ αυτό και ο τρομοκρατικός πυρήνας είχε νοικιάσει τρία βαν.

Η κατάθεση του Τσεμλάλ, που τραυματίστηκε στην έκρηξη στο σπίτι στο Αλκανάρ όπου η ομάδα των τρομοκρατών προετοίμαζε τις επιθέσεις, είναι για τους ερευνητές ιδιαίτερης σημασίας καθώς είναι ο μόνος εκ των τρομοκρατών που παραμένει εν ζωή και για τον οποίο γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι διέμενε σε αυτό το σπίτι και μπορεί να αποκαλύψει όσα έκαναν ή απεργάζονταν οι ύποπτοι.

«Εκ των τεσσάρων υπόπτων που έχουμε συλλάβει, προφανώς όλοι τους έχουν ανακριθεί κι ορισμένοι έχουν δώσει ενδιαφέρουσες πληροφορίες» είχε επισημάνει την Κυριακή ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας, Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ορισμένοι εκ των κρατουμένων είχαν προβεί σε αποκαλύψεις.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου