ΔΙΕΘΝΗ

Εγκλημα πάθους στο Σικάγο: Δύο άντρες συνελήφθησαν για τη δολοφονία νεαρού

εγκλημα-πάθους-στο-σικάγο-δύο-άντρες-σ-369090

Η αστυνομία στην Καλιφόρνια συνέλαβε την Παρασκευή έναν καθηγητή του Πανεπιστημίου Northwestern από το Ιλινόις και έναν υπάλληλο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι αναζητούνταν σε σχέση με υπόθεση μαχαιρώματος στο Σικάγο την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σικάγο, ο καθηγητής Γουίνταμ Λάθεμ και ο Άντριου Γουόρεν κρατούνται στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια. «Και οι δύο θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους και ελπίζουμε ότι οι σημερινές συλλήψεις θα φέρουν κάποια ανακούφιση στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι αρχές αναζητούσαν τα δύο άτομα, από τη στιγμή που βρήκαν τη σορό του 30χρονου Τρέντον Κορνέλ στο διαμέρισμα του καθηγητή Λάθεμ στο Σικάγο στις 27 Ιουλίου. Ο Λάθεμ είχε στείλει βίντεο στην οικογένεια του, μέσω του οποίου απολογούνταν για την πράξη του, δήλωσε πηγή της αστυνομίας του Σικάγο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών το θύμα έφερε πολλαπλές μαχαιριές και η σορός του ήταν «ακρωτηριασμένη». Ο καθηγητής και ο Κορνέλ φαίνεται ότι ζούσαν μαζί στο διαμέρισμα αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποια ήταν η σχέση τους με τον Γουόρεν.

Η σορός του Κορνέλ εντοπίστηκε μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα στην αστυνομία που ενημέρωνε για ένα πιθανό έγκλημα. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα και αφού ακολούθησαν τα ίχνη αίματος οδηγήθηκαν στο μπάνιο όπου ο νεαρός βρέθηκε νεκρός με πληγές από μαχαίρι στην πλάτη. «Το θύμα σκοτώθηκε με άγριο τρόπο. Η σκηνή του εγκλήματος ήταν καλυμμένη με αίμα. Το σώμα ήταν ακρωτηριασμένο. Τα γεννητικά του όργανα ήταν κομμένα, ακρωτηριασμένα. Ήταν τόσο άγριο που έσπασε το μαχαίρι που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος», είπε πηγή στη Chicago Sun Times.

Η αστυνομία διερευνά τα αίτια του εγκλήματος, αλλά πιθανολογεί ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου