ΔΙΕΘΝΗ

Xάος στην Κωνσταντινούπολη από την καταρρακτώδη βροχή

xάος-στην-κωνσταντινούπολη-από-την-κατ-390154

Σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σχεδόν σε όλη την Κωνσταντινούπολη: Οι βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν το πρωί έφεραν μέσα σε δύο ώρες 65 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο. Δρόμοι, σήρραγες και σταθμοί μετρό έχουν πλημμυρίσει ενώ στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου επικρατεί χάος από την (πέραν του συνηθισμένου) κίνηση.

Χαρακτηριστικά, στην πόλη έχουν πέσει από το πρωί 6.726 κεραυνοί. Έκλεισε για αρκετή ώρα η μία κατεύθυνση του υποθαλάσσιου τούνελ που ενώνει τις δύο πλευρές της πόλης, καθώς η στάθμη του νερού από την είσοδο στην ευρωπαϊκή πλευρά ανέβηκε επικίνδυνα. Κλειστές, λόγω πλημμύρας, παραμένουν κάποιες είσοδοι του μετρό στην πλατεία Ταξίμ.

Κάποιες περιοχές εκκενώνονται προληπτικά, αλλά όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κ. Τοπμπάς -ευτυχώς- δεν υπήρξαν θύματα από την κακοκαιρία.

Η νομαρχία προειδοποιεί τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη, καθώς η βροχή συνεχίζεται και μάλιστα αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις από τις δύο μετά το μεσημέρι. Λόγω της κατάστασης, επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς έχουν ανασταλεί πολλά δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών και υπάρχουν πολλά παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Στη Σηλυβρία, άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους διασώθηκαν με φουσκωτά, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν δυσκολίες και στις πτήσεις από τα αεροδρόμια της Κωνσταντινιούπολης.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου