ΔΙΕΘΝΗ

Στο Αμβούργο ο Τραμπ: Τον υποδέχονται διαδηλωτές… ζόμπι: «Καλώς ήλθατε στην κόλαση»

στο-αμβούργο-ο-τραμπ-τον-υποδέχονται-δ-404392

Στο Αμβούργο προσγειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το Air Force One και οι διαδηλωτές είναι πανέτοιμοι να υποδεχτούν τον Αμερικανό Πρόεδρο και τους υπόλοιπους ηγέτες με άγριες διαθέσεις.

Ντυμένοι ως ζόμπι ομάδα διαδηλωτών έκανε πορεία στην πόλη σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τους ηγέτες των G20.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντοναλντ Τραμπ έφτασε στο Αμβούργο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, την κόρη του Ιβάνκα και τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο Τραμπ θα συμμετάσχει την Παρασκευή στη σύνοδο κορυφής της G20, της ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κινδυνεύει να βρεθεί απομονωμένος με αφορμή την πολιτική του για το κλίμα αλλά και να γίνει στόχος των διαδηλωτών που απειλούν να διαταράξουν τη σύνοδο.

Ο Τραμπ, ο οποίος κατέβηκε από το προεδρικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Χέλμουτ Σμιτ μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τους άλλους ηγέτες των μεγάλων οικονομιών, μετά την απόφαση του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο Τραμπ θα συναντηθεί την Πέμπτη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ενώ την Παρασκευή αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουέλ Μακρόν.

Την ίδια ώρα το Αμβούργο έχει γίνει φρούριο καθώς οι διαδηλωτές υποδέχονται τον Αμερικανό πρόεδρο και τους άλλους ηγέτες με το σύνθημα «Καλώς ήλθατε στην κόλαση».

Οι εργασίες της συνόδου θα ξεκινήσουν επισήμως την Παρασκευή και το κοινό ανακοινωθέν των ηγετών σχετικά με τα θέματα στα οποία θα καταφέρουν να συμφωνήσουν θα δοθεί στη δημοσιότητα το απόγευμα του Σαββάτου.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου