ΔΙΕΘΝΗ

Νέα διαδικτυακή πρόκληση τύπου «Μπλε Φάλαινας» – Έφηβοι «ράβουν» το δέρμα τους!

νέα-διαδικτυακή-πρόκληση-τύπου-μπλε-417227

Ανησυχία στην Κίνα για το νέο παιχνίδι αυτοτραυματισμού που αντλεί έμπνευση από ένα απαγορευμένο ιαπωνικό καρτούν

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κίνα η εξάπλωση μιας νέας διαδικτυακής πρόκλησης με στόχο τον αυτοτραυματισμό, η οποία παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το ολέθριο παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» που έχει προκαλέσει ήδη τον θάνατο 130 εφήβων στη Ρωσία.

Μπορεί η «Μπλε Φάλαινα» να έχει σημάνει συναγερμό σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ όμως φαίνεται πως υπάρχουν πολλές άλλες, εξίσου επικίνδυνες προκλήσεις, οι οποίες απειλούν τους εφήβους ανά την υφήλιο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η διαδικτυακή πλατφόρμα Sina Weibo στην Κίνα έχει πλημμυρίσει πρόσφατα από φωτογραφίες εφήβων που «ράβουν» το δέρμα τους, δημιουργώντας περίτεχνα σχέδια με βελόνα και κλωστή, και ζητούν από αλλους χρήστες του ιστότοπου να «αξιολογήσουν» το αποτέλεσμα.

Οι έφηβοι δεν διστάζουν να τραυματίσουν σοβαρά το δέρμα στα χέρια, τα πόδια ή τα χείλη τους, για μερικά likes στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, σε μια πρόκληση που πιστεύεται ότι αντλεί έμπνευση από ένα απαγορευμένο ιαπωνικό καρτούν.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον ένα άτομο έχει συλληφθεί επειδή ενθάρρυνε έφηβους να τρυπήσουν με βελόνες το δέρμα τους και να περάσουν μέσα στις τομές χρωματιστή κλωστή. Ωστόσο η σύλληψη δεν φαίνεται να αποθάρρυνε τους επιτήδειους που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την αφέλεια και την έλλειψη επίγνωσης του κινδύνου των εφήβων για τους δικούς τους, αρρωστημένους σκοπούς.

Φωτογραφίες της νέας επικίνδυνης μόδας στο Weibo

Μερικά από τα θύματα της Μπλε Φάλαινας

Νάνσυ Κουλούρα
protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου