ΔΙΕΘΝΗ

Βρυξέλλες: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του Μαροκινού βομβιστή αυτοκτονίας

βρυξέλλες-στη-δημοσιότητα-η-φωτογραφ-421143

Τα στοιχεία και τη φωτογραφία του επίδοξου βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος επιχείρησε να ανατιναχθεί εντός των εγκαταστάσεων του κεντρικού σταθμού τρένων στις Βρυξέλλες, έδωσε η βελγική εισαγγελία.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο εισαγγελέας Έρικ βαν ντερ Σιπτ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο δράστης ήταν μαροκινός υπήκοος, ηλικίας 36 ετών και δεν είχε ιστορικό υπόπτου για τρομοκρατία.

Επίσης, είπε πως ο άνδρας δεν φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, ότι τα αρχικά του ήταν Ο.Ζ. (Ουσάμα Ζαριού) και πως το σπίτι του στη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών έχει ερευνηθεί.

Στο γιλέκο που φορούσε εντοπίστηκαν πλήθος καρφιών και κανίστρες. Κατά την έρευνα στην οικία του, όπως ανακοίνωσε ο επιθεωρητής, βρέθηκαν εκρηκτικά, καθώς και αποδείξεις ότι ασπαζόταν τις ιδέες και τη δράση του Ισλαμικού Κράτους.

Πρόσθεσε ότι φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από στρατιώτες που βρίσκονταν σε περιπολία.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Ζαν Ζαμπόν, είχε δηλώσει ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «αν δεν γνωρίζαμε την ταυτότητά του, τότε ποιος ο λόγος να κάνουμε έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου