ΔΙΕΘΝΗ

Μαρτυρία Ελληνίδας από τις Βρυξέλλες: Ανοιξαν τα μαγαζιά και μπήκαμε μέσα, γέμισε παντού στρατιώτες

μαρτυρία-ελληνίδας-από-τις-βρυξέλλες-422139

Τα καλά αντανακλαστικά των αρχών και ένα λάθος στον πυροκροτητή φαίνεται ότι βοήθησαν να αποφευχθούν τα χειρότερα χθες στο βράδυ στις Βρυξέλλες.

Ενας ύποπτος, ζωσμένος με εκρηκτικά, «εξουδετερώθηκε» από στρατιώτες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών αφού φέρεται να προκάλεσε μια έκρηξη μικρής ισχύος φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ».

Μετά την έκρηξη επικράτησε πανικός στον σταθμό, έναν από τους μεγαλύτερους των Βρυξελλών, αλλά και στους γύρω δρόμους. Οι επιβάτες που βρίσκονταν στον σταθμό απομακρύνθηκαν από αυτόν, η κίνηση των συρμών διακόπηκε, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία.
Ο σταθμός και η περιοχή του ιστορικού κέντρου των Βρυξελλών -η οποία ήταν γεμάτη κόσμο, τόσο τουρίστες όσο και ντόπιους, εκκενώθηκε εν μέρει, καθώς η αστυνομία έστησε περίμετρο ασφαλείας.

Την ώρα που συνέβη το περιστατικό, το οποίο αργότερα η βελγική εισαγγελία χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια», βρισκόταν και η Φωτεινή Κατσαλή, συνεργάτιδα του life-events.gr η οποία και περιέγραψε στην κάμερα τα όσα είδε και έζησε: «Τρώγαμε το παγωτό μας εδώ στο κέντρο των Βρυξελλών και ξαφνικά είδαμε κόσμο να τρέχει, τρέξαμε και εμείς άνοιξαν τα μαγαζιά για να μπούμε μέσα. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, η πλατεία γέμισε αστυνομικούς και στρατιώτες μετά μάθαμε ότι κάποιος ζώστηκε με εκρηκτικά και προσπάθησε να ανατιναχτεί μάλλον τον ακινητοποίησαν και κάτι έγινε και στο σταθμό. Ο κόσμος είναι ανάστατος στους δρόμους, η ηρεμία έρχεται σιγά σιγά ελπίζω όλα καλά και να μην υπήρξε κάποιο θύμα».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου