ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Από το διαμέρισμα αυτού του Αιθίοπα ταξιτζή ξεκίνησε η πύρινη κόλαση [εικόνες]

λονδίνο-από-το-διαμέρισμα-αυτού-του-αι-428197

Από το διαμέρισμα ενός Αιθίοπα οδηγού ταξί, στον 4ο όροφο, ξέσπασε η πυρκαγιά στον 24όροφο πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, από την οποία έχουν ανασυρθεί ως τώρα 17 νεκροί.

Την ταυτότητα και το πρόσωπο του υπέδειξαν οι ένοικοι γειτονικών διαμερισμάτων οι οποίοι και αποκάλυψαν συγκλονιστικές λεπτομέρειες.

Πρόκειται για τον Μπεχαϊλού Κεμπέντε, έναν ταξιτζή από την Αιθιοπία. Κατοικούσε στον 4ο όροφο στο διαμέρισμα 16. Ξημερώματα, ο Κεμπέντε χτύπησε την πόρτα της γειτόνισσάς τους, στο διαμέρισμα 14 και της είπε ότι έχει αρπάξει φωτιά το ψυγείο του.

«Ήταν ακριβώς 12:50 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η φωτιά ήταν στην κουζίνα του και ήταν μικρή. Μπορούσα να τη διακρίνω, διότι η εξώπορτα ήταν ανοιχτή», δήλωσε η 41χρονη Μάριαν Άνταμ, η οποία φέρεται στις 12:54 να κάλεσε την Πυροσβεστική.

Όπως αποκάλυψε ένας στενός φίλος του 44χρονου Αιθίοπα, ο ίδιος κατάφερε να διαφύγει και να διασωθεί, ωστόσο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. «Ο Μπεχαϊλού χτύπησε τον συναγερμό και έσωσε δεκάδες ανθρώπους. Αυτό άκουσα. Είναι καλά στην υγεία του, αλλά δεν είναι σε θέση να μιλήσει, διότι είναι σε κατάσταση σοκ. Αυτή τη στιγμή φιλοξενείται από φίλους», δήλωσε ο Εσέτε Μερίντ.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου