ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Κατασκευάστηκε τείχος 700 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Συρία

τουρκία-κατασκευάστηκε-τείχος-700-χιλιο-428680

Προς ολοκλήρωση είναι στην Τουρκία η κατασκευή ενός τείχους 700 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Συρία, προκειμένου να εμποδιστεί η είσοδος τρομοκρατών στη χώρα, όπως λένε οι τουρκικές αρχές, με το βλέμμα στραμμένο στη δράση του ΡΚΚ και του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Fikri Isık, δήλωσε στο Κοινοβούλιο, ότι έχει σχεδόν τελειώσει η κατασκευή του τείχους και πως πρέπει ένα παρόμοιο τείχος να χτιστεί και στα σύνορα με το Ιράν, στα ανατολικά της χώρας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι θα εγκατασταθεί ένα σύστημα «διαβαθμισμένης ασφάλειας» κατά μήκος των τουρκικών συνόρων για λόγους προφύλαξης. Δηλαδή ένα σύστημα με φωτισμό, αισθητήρες, κάμερες, drones για ευρύτερη εποπτεία, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Fikri Isık υπογράμμισε ότι το σύστημα ασφάλειας θα μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά, όταν θα λειτουργεί την ίδια ώρα σε όλα τα σύνορα και επομένως, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες κατασκευής στα ιρανικά σύνορα από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ οι αρχές επεξεργάζονται σχέδια και για τα ιρακινά σύνορα.

Επίσης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι στόχος αυτού του συστήματος ασφαλείας είναι η πρόληψη ενός κινδύνου που πλησιάζει τα σύνορα. «Αυτό το σύστημα δεν είναι μία πάλη, όπως παρακολουθώντας κάποιον να πηδά το τείχος, αλλά προσπαθεί να προλάβει έναν κινδύνο που πλησιάζει τα σύνορα. Οι προφυλάξεις θα μπορούνα να παρθούν από μακριά. Η λειτουργία του θα είναι καταρχήν πιλοτικά. Μετά θα αναπτύξουμε το σύστημα στα ιρανικά και ιρακινά σύνορα», κατέληξε.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου