ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Οι αρχές της χώρας λαμβάνουν δράση κατά του λαθρεμπορίου ρυζιού

κίνα-οι-αρχές-της-χώρας-λαμβάνουν-δράσ-431856

Οι τελωνειακές αρχές της χώρας δήλωσαν σήμερα ότι οι τοπικές αρχές ανέλαβαν δράση κατά 27 συμμοριών ύποπτων για λαθρεμπόριο περίπου 300.000 τόνων ρυζιού.

Η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων (GAC) απέστειλε σήμερα το πρωί πάνω από 400 αστυνομικούς σε περισσότερες από 20 περιοχές στον Δήμο Τζονγκίνγκ και στις επαρχίες Γιουνάν, Γκουάντονγκ, Χουμπερί και Σάανσί στο πλαίσιο μίας ενιαίας εκστρατείας κατά του λαθρεμπόριου ρυζιού.

Στις 9 το πρωί, τοπική ώρα, η αστυνομία συνέλαβε 39 υπόπτους ενώ κατασχέσθηκαν πάνω από 2.000 τόνοι ρυζιού για το οποίο υπάρχουν υποψίες οτι είναι λαθραίο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Εκτιμάται ότι αυτές οι υποθέσεις αφορούν λαθραίο ρύζι συνολικού βάρους 300.000 τόνων, αξίας περίπου 1,25 δισ.γιουάν (184 εκατομμύρια δολάρια).

Προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν ότι από το 2014, οι συμμορίες είχαν αγοράσει το ρύζι στη Μιανμάρ και το Βιετνάμ πριν το περάσουν λαθραία από τα σύνορα στην επαρχία Γιουνάν και στην αυτόνομη περιφέρεια Γκουανχί Τζουάνγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου