ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσοι χάκερς προκάλεσαν την κρίση στο Κατάρ, λέει το FBI. Τι συμβαίνει

ρώσοι-χάκερς-προκάλεσαν-την-κρίση-στο-438869

Ο «στραγγαλισμός» του Κατάρ, τη δεδομένη χρονική στιγμή μετά το ταξίδι του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις Σαουδαραβικές χώρες αλλά και το χτύπημα των χάκερς, μόνο τυχαίος δεν πρέπει να θεωρείται.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκαν στον ιστότοπο του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων QNA δηλώσεις που αποδίδονταν στον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, οι οποίες αντέβαιναν την περιφερειακή συναίνεση σε πολλά ευαίσθητα ζητήματα, ιδίως αναφορικά με το Ιράν, το οποίο εμφανιζόταν με βάση τις εν λόγω δηλώσεις ως ένας στρατηγικός σύμμαχος (σ.σ. την ώρα που κατηγορείται από τη Σαουδική Αραβία ότι είναι «η αιχμή του δόρατος της τρομοκρατίας»). Επίσης, οι δηλώσεις που αποδίδονταν στον αλ Θάνι, περιείχαν αρνητικά σχόλια για τις σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ και το Κατάρ, που είναι εντούτοις στενός σύμμαχος των ΗΠΑ.

Από την πρώτη στιγμή οι αρχές του Κατάρ υποστήριξαν ότι έπεσαν θύματα χάκερς, κάτι που τώρα επιβεβαιώνει και το FBI λέγοντας, μάλιστα, ότι από πίσω βρίσκονται Ρώσοι χάκερς. Πράκτορες του FBI βρέθηκαν στην Ντόχα τον Μάιο και ερευνούν την υπόθεση.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου