ΔΙΕΘΝΗ

O μακελάρης είχε πρόσβαση σε σήραγγες κάτω από το Κοινοβούλιο

o-μακελάρης-είχε-πρόσβαση-σε-σήραγγες-κ-439651

Πρόσβαση στις υπόγειες σήραγγες που περνούν κάτω και από το βρετανικό κοινοβούλιο είχε ο ένας από τους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου. Ο Κουρούμ Μπατ, που την ώρα της επίθεσης φορούσε την φανέλα της Άρσεναλ, εργαζόταν στον σταθμό Γουέστμίνστερ του υπόγειου σιδηρόδρομου.

O Μπατ είχε απολυθεί από την εταιρία London Underground. Σύμφωνα με την Daily Mail ο Μπατ εργάστηκε και στον σταθμό Canada Water στα Ντόκλαντς απ΄όπου και η φωτογραφία. Σύμφωνα με το Times ο ίδιος άντρας είχε εργαστεί για κάποιον από εκείνους που κατηγορήθηκαν επισήμως για την εκπαίδευση του επικεφαλής των βομβιστών της 7ης Ιουλίου 2005 στο μετρό του Λονδίνου.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες δύο εκ των τριών δραστών των επιθέσεων στην «καρδιά» του Λονδίνου. Πρόκειται για τον 27χρονο Κουράμ Σαζάντ Μπατ και τον 30χρονο Ρασίντ Ραντουάν. Ο Μπατ που είχε γεννηθεί στο Πακιστάν ήταν γνωστός στις αρχές ενώ είχε εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι γειτονές μου οι τζιχαντιστές». Δεν υπήρχαν ωστόσο στοιχεία ή πληροφορίες ότι συμμετείχε στον σχεδιασμό ενός χτυπήματος.

Οι αρχές στη Βρετανία προσανατολίζονται στην ριζική αλλαγή στρατηγικής προκειμένου να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις τζιχαντιστών με τη συνεργασία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, των μυστικών υπηρεσιών, εταιρειών τεχνολογίας καθώς και νομικών.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου