ΔΙΕΘΝΗ

Παιδί Λίβυων προσφύγων ο 22χρονος μακελάρης του Μάντσεστερ

παιδί-λίβυων-προσφύγων-ο-22χρονος-μακελ-455977

Παιδί προσφύγων από τη Λιβύη είναι ο δράστης του μακελειού στην Manchester Arena.

Ενας 22χρονος, παιδί προσφύγων από τη Λιβύη, πολιτικών αντιπάλων του Μουαμάρ Καντάφι είναι σύμφωνα ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο στο Manchester Arena το βράδυ της Δευτέρας.

Την πληροφορία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβεβαίωσε αργά το απόγευμα της Τρίτης επισήμως η αστυνομική διεύθυνση του Μάντσεστερ.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι βομβιστής είναι ο 22χρονος Σαλμάν Ανμπεντί, γιος Λίβυων που ζήτησαν άσυλο στη Βρετανία από την εποχή που στην χώρα τους κυβερνούσε ο δικτάτορας Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Σαλμάν γεννήθηκε το 1994 και είναι το νεότερο παιδί της οικογένειας, έχοντας τρία αδέρφια μεγαλύτερα από αυτόν. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Μάντσεστερ, είχε δύο αδερφούς και μια αδερφή.

Οι γονείς του – και οι δύο γεννημένοι στη Λιβύη – έμεναν αρχικά στο Λονδίνο και πριν από 10 χρόνια μετακόμισαν μαζί με όλη την οικογένεια στην περιοχή Fallowfield του Μαντσεστερ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι γονείς του δράστη της επίθεσης μαζί με την κόρη τους επέστρεψαν πρόσφατα στη Λιβύη.

Στο σπίτι που όπως πιστεύεται κατοικούσε ο 22χρονος, στην περιοχή Fallowfield του Μάντσεστερ, έγινε το απόγευμα της Τρίτης έφοδος από άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής πραγματοποίησαν ελεγχόμενες εκρήξεις.

Στο μεταξύ, ένας 23χρονος συνελλήφθη από τις βρετανικές αρχές στην περιοχή του νότιου Μάντσεστερ με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι συνδέεται με το χτεσινό μακελειό.

Στα κοινωνικά δίκτυα δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία ενός άνδρα με χειροπέδες ο οποίος προσαγάγεται από αστυνομικούς. Ωστόσο δεν έχει διασταυρωθεί η πληροφορία ότι πρόκειται για τον 23χρονο συλληφθέντα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου