ΔΙΕΘΝΗ

Πού θα κάνουν εφέτος διακοπές οι Ρώσοι;

πού-θα-κάνουν-εφέτος-διακοπές-οι-ρώσοι-456186

Σχεδόν οι μισοί Ρώσοι (47%) προγραμματίζουν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές εντός της χώρας και μάλιστα στο σπίτι τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VCIOM), η οποία εντοπίζει τις οικονομικές δυσχέρειες ως την κύρια αιτία της αδυναμίας των περισσοτέρων να πάνε κάπου για διακοπές.

Αυτοί που θα παραμείνουν στο σπίτι τους είναι κυρίως άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών (55%), όσοι βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση (54%) και όσοι ζουν σε αγροτικές περιοχές (68%). Ωστόσο, αν το ποσοστό εκείνων που θα παραμείνουν στο σπίτι τους δεν άλλαξε ουσιαστικά μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, το ποσοστό εκείνων που θα επιλέξουν το εξοχικό τους για να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι έπεσε στο 29% από το 35% που ήταν το 2016, όταν οι διακοπές στο εξοχικό ήταν αρκετά δημοφιλείς.

Το 10% των Ρώσων προτίθεται να επισκεφθεί άλλες πόλεις της Ρωσίας, τις παραλίες της Μαύρης Θάλασσας στην περιοχή του Καυκάσου και την Κριμαία, ενώ μόνο το 6% προγραμματίζει να κάνει διακοπές στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του VCIOM, οι οικονομικές δυσχέρειες εξακολουθούν να είναι η κύρια αιτία που αναγκάζει το 44% των Ρώσων να επιλέξει να παραμείνει στο σπίτι του την περίοδο των θερινών διακοπών. Το 17% θα συνεχίσει να εργάζεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ τριπλασιάστηκε το ποσοστό εκείνων που δεν μπορούν για οικογενειακούς λόγους να πάνε κάπου (από το 4% στο 12%).

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε με πρωτοβουλία της VCIOM-Sputnik σε δύο χρονικές φάσεις, στις 27-28 Απριλίου και στις 14-16 Μαΐου 2017. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η τηλεφωνική συνέντευξη, με τυχαία επιλογή αριθμών σταθερών και κινητών τηλεφώνων (1.200 στην πρώτη χρονική φάση και 1.800 στη δεύτερη).

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου