ΔΙΕΘΝΗ

Πρώην στρατιωτικός ο δράστης της επίθεσης στην Τάιμς Σκουέρ

πρώην-στρατιωτικός-ο-δράστης-της-επίθ-460733

Το πρακτορείο Reuters δίνει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες αλλά και προσωπικά στοιχεία για τον δράστη της επίθεσης με ΙΧ στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο δράστης ήταν παλαίμαχος του Πολεμικού Ναυτικού. Είχε καταταγεί το 2011 και εγκαταστάθηκε στο Τζάκσονβιλ, ωστόσο και κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές για αδικήματα όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και επίθεση με μαχαίρι.

Σύμφωνα με τα αρχεία του ναυτικού, ο δράστης έκανε δύο μήνες στη στρατιωτική φυλακή του Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα, το καλοκαίρι του 2013. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη για βιαιοπραγία και αντίσταση κατά της αρχής -και τα δύο πλημμελήματα- με την αναφορά σύλληψης από το γραφείο του σερίφη του Τζάκσονβιλ να γράφει ότι απευθυνόμενος σε αστυνομικό ο Ρόχας είπε «η ζωή μου τελείωσε», ενώ ταυτόχρονα απείλησε να σκοτώσει αστυνομικό μόλις αποφυλακιστεί. Παράλληλα, είχε πει στον αστυνομικό ότι είχε χτυπήσει έναν οδηγό ταξί στον οποίο χρώσταγε χρήματα. Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, ο Ρόχας έπινε κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, οι κατηγορίες μπορεί να απορρίφθηκαν. Ο Ρόχας έφυγε από την υπηρεσία τον Μάιο του 2014.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, ο Ρόχας είχε συλληφθεί μόλις μία εβδομάδα πριν, στο διαμέρισμά του στο Μπρονξ με την κατηγορία ότι απείλησε ένα άλλο άντρα με μαχαίρι.

«Νιώθεις ασφαλής; Μου έκλεψες τη ταυτότητα», είχε πει ο Ρόχας στον άντρα και τον άρπαξε από τον λαιμό με το ένα χέρι ενώ με το άλλο κράδαινε το μαχαίρι, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της αστυνομίας.

Εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απειλή και κατοχή όπλου με αποτέλεσμα να κριθεί ένοχος για παρενόχληση και παραβίαση.

Το 2008 και το 2015, ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη επειδή οδηγούσε μεθυσμένος. Και για τις δύο περιπτώσεις καταδικάστηκε ωστόσο από την περασμένη Πέμπτη η άδεια οδήγησης του ήταν και πάλι έγκυρη.

Είχε κάνει χρήση ναρκωτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς; «Ήθελα να τους σκοτώσω και μετά υποτίθεται ότι εσείς θα με σκοτώνατε», ενώ ο δράστης φέρεται να είχε καπνίσει το συνθετικό ναρκωτικό Κ2. Άλλοι πάντως αναφέρουν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια της ουσίας PCP που προκαλεί παραισθήσεις.

Την δεύτερη εκδοχή επιβεβαιώνει και το CNN καθώς όπως αναφέρει ο Ρόχας είπε στους αστυνομικούς ότι ο Θεός του είπε να κάνει την επίθεση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου