ΔΙΕΘΝΗ

Η Βόρεια Κορέα συνέλαβε κι άλλον Αμερικανό

η-βόρεια-κορέα-συνέλαβε-κι-άλλον-αμερι-473960

Η Βόρεια Κορέα συνέλαβε άλλον έναν Αμερικανό πολίτη, τον οποίο κατηγόρησε για «εχθρικές ενέργειες», μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Με τη σύλληψη αυτή, ο συνολικός αριθμός των πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουν συλληφθεί στη Βόρεια Κορέα ανέρχεται στους τέσσερις.

Η σύλληψη του Κιμ Χακ Σονγκ πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο και μια «αρμόδια υπηρεσία πραγματοποιεί αυτή την ώρα λεπτομερή έρευνα για τα εγκλήματά του», προσέθεσε το KCNA, σύμφωνα το οποίο ο συλληφθείς εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Πιονγκγιάνγκ (USTP), όπως και ο συμπατριώτης του ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο μήνα.

Το τηλεγράφημα του KCNA δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το πανεπιστήμιο USTP, που ιδρύθηκε από ξένους χριστιανούς ευαγγελιστές, άνοιξε τις πύλες του το 2010 και αρκετοί Αμερικανοί περιλαμβάνονται στο διδακτικό προσωπικό του. Οι φοιτητές του είναι κυρίως παιδιά της ελίτ.

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε την Τετάρτη τη σύλληψη, στις 22 Απριλίου, στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ ενός άλλου Αμερικανού εκπαιδευτικού, του Κιμ Σανγκ Ντουκ, που ονομάζεται επίσης Τόνι Κιμ, τον οποίο κατηγορεί ότι έχει «διαπράξει εχθρικές εγκληματικές ενέργειες με σκοπό την ανατροπή της RPDC», της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας».

Άλλοι δύο Αμερικανοί κρατούνταν μέχρι σήμερα στη χώρα: ο Ότο Ουορμμπάιερ, ένας φοιτητής που καταδικάστηκε πέρυσι σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα με την κατηγορία της κλοπής υλικού προπαγάνδας και ο Κιμ Ντονγκ Τσουλ, ένας Αμερικανοκορεάτης πάστορας, ο οποίος φυλακίστηκε για κατασκοπεία.

Την Παρασκευή, η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τη CIA ότι εξύφανε συνωμοσία για τη δολοφονία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου