ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Οι Συντηρητικοί της Μέι νικητές στις τοπικές εκλογές

βρετανία-οι-συντηρητικοί-της-μέι-νικη-476650

Οι κυβερνώντες Συντηρητικοί στη Βρετανία απέσπασαν περισσότερες από 100 έδρες στα τοπικά συμβούλια σε Αγγλία και Ουαλία, όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, γεγονός που αυξάνει την δυναμική της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ενόψει των εθνικών εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν χθες Πέμπτη να αναδείξουν χιλιάδες εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων για την ανανέωση 5.000 εδρών στη Σκοτία και σε τμήματα της Αγγλίας και της Ουαλίας καθώς και για λιγοστές νεοδημιουργηθείσες περιφερειακές έδρες.

Οι Τόρις της Μέι έχουν ήδη λάβει τον έλεγχο πέντε τοπικών συμβουλίων και έχουν κερδίσει τη μάχη για τη δημαρχία που έδωσαν με το ευρωφοβικό, αντιμεταναστευτικό UKIP το οποίο παρακμάζει. Το UKIP πριν από μια τετραετία που κρίνονταν πάλι πολλές έδρες είχε σημειώσει επιτυχία.

Το βασικό κεντροαριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κόμμα, το οποίο ακολουθεί τους Τόρις σε πολλές δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, αναμένεται να μειώσει τις δυνάμεις του στη Σκοτία, ένα παραδοσιακό του προπύργιο όπου τώρα κυριαρχεί το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου