ΔΙΕΘΝΗ

Ταπεινωτική ήττα για την ηγέτιδα του ακροδεξιού AfD

ταπεινωτική-ήττα-για-την-ηγέτιδα-του-α-489423

Την επικράτηση της ριζοσπαστικής τάσης στο ακροδεξιό AfD επιβεβαίωσε το συνέδριο του κόμματος το Σαββατοκύριακο, όπου η μέχρι πρότινος επικεφαλής, Φράουκε Πέτρι, υπέστη ταπεινωτική ήττα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ηγεσία.

Οι σύνεδροι δεν δέχτηκαν καν να ακούσουν τις προτάσεις της για την πορεία του AfD και εξέλεξαν νέο ηγετικό δίδυμο, που θα στηρίξει το καινούργιο πρόγραμμα της παράταξης.

Η Πέτρι ήθελε να πείσει τους συνέδρους ότι το κόμμα οφείλει να ακολουθήσει τη «ρεαλιστική οδό» και να βάλει λίγο νερό στο κρασί του, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε κυβερνητικό συνασπισμό. Αντιθέτως, οι μετέχοντες αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία ότι θέλουν να ακολουθήσουν τα χνάρια του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία και να μην είναι δεκτικοί σε συνεργασίες με άλλα κόμματα, ενώ τοποθετούν πλέον εαυτούς ως πολιτική δύναμη στα δεξιά του CSU.

Θυμίζουμε ότι πάγια αρχή των χριστιανοκοινωνιστών ήταν πως δεξιότερα από εκείνους μπορεί να είναι μόνο ο… τοίχος. Οι πυλώνες της πολιτικής που θα ακολουθήσει το AfD μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου αφορούν τη μεταναστευτική πολιτική, την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την «έξωση» του Ισλάμ από τη Γερμανία. Θέλουν να υπάρχει ένα ετήσιο ποσοστό απελάσεων και να απαγορευτεί η μεταφορά των οικογενειών όσων καταφέρνουν να τους χορηγηθεί άσυλο από τη χώρα.

Επιπλέον θέλουν να ρίξουν πολύ μεγάλο βάρος στην οικογένεια, με μια «ενεργή πολιτική που θα ενισχύσει την αύξηση των γεννήσεων».

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου