ΔΙΕΘΝΗ

Άναψε το Άγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο (Video)

άναψε-το-άγιο-φως-στον-πανάγιο-τάφο-video-497109

Πριν από ελάχιστα λεπτά ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων θεόφιλος ο Γ, βγήκε από τον Άγιο Τάφο, κρατώντας στα χέρια του το ανέσπερο φως. Το θαυματουργό φως της Αναστάσεως θα έρθει στην Ελλάδα στις 18.30 με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, στη χώρα.

Το Άγιο φως θα το παραδώσει ο ίδιος ο Πατριάρχης, μετά τη λήξη της τελετής, στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.

Αμανατίδης: «Το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας, σε ολόκληρη την Οικουμένη»

«Το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής, της χαράς, της ειρήνης και της ελπίδας, σε ολόκληρη την Οικουμένη» ευχήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο κ. Αμανατίδης είπε ακόμη ότι «αισθανόμαστε τις ημέρες αυτές, που λαοί δοκιμάζονται από φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας με “άλλοθι” τη θρησκεία, την ανάγκη λύτρωσης και ελπίδας, που το Θείο Δράμα και η Ανάσταση προσφέρουν στον κόσμο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου