ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρές εικόνες από τη «ματωμένη» αναπαράσταση των παθών του Ιησού στις Φιλιππίνες

σκληρές-εικόνες-από-τη-ματωμένη-ανα-497479

Για μία ακόμη χρονιά, η αναπαράσταση των παθών του Ιησού στο χωριό Κουτούντ των Φιλιππινών, η οποία περιλαμβάνει την πραγματική σταύρωση φανατικών πιστών, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας.

Σκληρές εικόνες από το παράξενο αυτό έθιμο, στο πλαίσιο του οποίου εθελοντές βασανίζονται πραγματικά για να βιώσουν τον πόνο που έζησε ο Θεάνθρωπος, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Για μία ακόμη φορά, οι πιστοί που έσπευσαν από κάθε γωνιά της βαθιά θρησκευόμενης χώρας για να παρακολουθήσουν αυτό το μακάβριο θέαμα, ήταν χιλιάδες, παρά το γεγονός ότι η Καθολική Εκκλησία έχει καταδικάσει επίσημα αυτού του είδους τις αναπαραστάσεις.

Μάλιστα, αρκετοί τουρίστες έσπευσαν φέτος να βγάλουν και selfie με τα ματωμένα σώματα του «Ιησού» και των «ληστών» στο φόντο, δημιουργώντας ένα ακόμη πιο σουρεαλιστικό κλίμα σε αυτό το «θέατρο του παραλόγου»!

Ο Ruben Enaje, ο οποίος έχει σταυρωθεί συνολικά 31 (!) φορές σε αυτό το αλλόκοτο τελετουργικό που λαμβάνει χώρα λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Μανίλα, δήλωσε φέτος ότι την ώρα του μαρτυρίου του προσευχήθηκε για όλα τα θύματα που σκοτώθηκαν από «εγκληματίες και ναρκομανείς» στη χώρα του.

Μάλιστα, έσπευσε να ευχηθεί καλή υγεία στον πρόεδρο Ροντρίγκο Ντουτέρτε – ο οποίος κατηγορείται από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις ότι έχει σκοτώσει εκατοντάδες αθώους στον «ματωμένο» πόλεμό του κατά των ναρκωτικών – αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η θρησκευτική πίστη δεν συμβαδίζει πάντοτε με τη λογική, αλλά ούτε και με τη συμπόνια.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου