ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Αγρότες τα «πέταξαν έξω» επειδή ο πρωθυπουργός δεν δέχθηκε να μιλήσει μαζί τους

ινδία-αγρότες-τα-πέταξαν-έξω-επειδή-501496

Οι αγρότες διαμαρτύρονται εδώ και αρκετές εβδομάδες εξαιτίας των άσχημων οικονομικών συνθηκών και της διαχείρισης του νερού

Ένταση έχει ξεσπάσει στην Ινδία καθώς οι αγρότες προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή τη Δευτέρα, απαιτώντας την ακύρωση των χρεών των δανείων τους, αλλά και την στήριξη της κυβέρνησης απέναντι στην ξηρασία.

Η πορεία διαμαρτυρίας τους, ωστόσο, τράβηξε τα βλέμματα, καθώς επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν γυμνοί, μετά την άρνηση τους πρωθυπουργού της χώρας, Narendra Modi, να συνομιλήσουν.

Οι αγρότες, που έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα από το νότιο τμήμα της χώρας διαμαρτύρονται εδώ και αρκετές εβδομάδες εξαιτίας των άσχημων οικονομικών συνθηκών και της διαχείρισης του νερού.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ινδοί αγρότες προχωρούν σε ακραίες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, καθώς στο παρελθόν είχαν διαμαρτυρηθεί κρατώντας τα κρανία νεκρών αγροτών.

Οι διαμαρτυρόμενοι ισχυρίζονται πως τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον 250 αγρότες έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία εξαιτίας του ακραίου οικονομικού άγχους που βιώνουν. Από την πλευρά της η κυβέρνηση της χώρας αρνείται πως ο αριθμός είναι τόσο υψηλός.

Πηγή: protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου