ΔΙΕΘΝΗ

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο γάλλος υπ. εσωτερικών Μπρινό Λε Ρου

σε-παραίτηση-οδηγήθηκε-ο-γάλλος-υπ-εσω-524180

Σε παραίτηση οδηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας Μπρινό Λε Ρου, μετά την αποκάλυψη ότι είχε προσλάβει τις κόρες του να εργαστούν ως συνεργάτιδές του στο κοινοβούλιο όταν εκείνες ήταν ακόμη στο λύκειο ή σπούδαζαν.

Νέος υπουργός εσωτερικών αναλαμβάνει ο 40χρονος πρώην βουλευτής Ματιάς Φεκλ.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρινό Λε Ρου εκλήθη να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ το πρωι της Τρίτης μετά τις αποκαλύψεις για τις κόρες του από την εφημερίδα Canard Enchaîné.

Μιλώντας στη γαλλική σατιρική εκπομπή Quotidien ο Λε Ρου παραδέχθηκε ότι προσέλαβε με σύμβαση ορισμένου χρόνου τις κόρες του «τα καλοκαίρια κυρίως, ή τις περιόδους των σχολικών διακοπών, όμως ποτέ μόνιμα», όταν ήταν βουλευτής του Σεν-Σεν-Ντενί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Quotidien, οι κόρες του ξεκίνησαν να εργάζονται για τον Λε Ρου περίπου στην ηλικία των 15 με 16 ετών και συνολικά υπέγραψαν 14 και 10 συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου από το 2009 ως το 2016, με συνολικές απολαβές ύψους 55.000 ευρώ.

Προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των προσλήψεων άρχισε η οικονομική εισαγγελία της Γαλλίας. Την έρευνα ανέλαβε το Κεντρικό Γραφείο για τη Μάχη κατά της Διαφθοράς και των Οικονομικών και Φορολογικών Αδικημάτων,

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου