ΔΙΕΘΝΗ

Και η Αγγλία απαγορεύει τη μετακίνηση ηλεκτρονικών συσκευών σε επιβάτες από χώρες της Μέσης Ανατολής

και-η-αγγλία-απαγορεύει-τη-μετακίνηση-524230

Μετά τις ΗΠΑ, και η Μεγάλη Βρετανία προέβη στην απαγόρευση σε επιβάτες από οκτώ μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής, να μεταφέρουν μαζί τους στις πτήσεις τους προς τις ΗΠΑ, ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι απαγορευμένες συσκευές περιλαμβάνουν laptops, tablets, φωτογραφικές μηχανές, DVD players, συσκευές ηλεκτρονικών παιχνιδιών κλπ. Τις συσκευές αυτές θα μπορούν να τις έχουν στις βαλίτσες τους, αφού προηγουμένως περάσουν τον έλεγχο ασφάλειας.

Ο λόγος της απαγόρευσης δεν διευκρινίσθηκε από τις αμερικανικές αρχές, αλλά όπως ανακοινώθηκε περιλαμβάνει επιβάτες που επιβιβάζονται στην Κωνσταντινούπολη, το Κάιρο και άλλες πόλεις της Μέσης Ανατολής, σε συγκεκριμένες μη αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες όπως: Turkish Airlines από Κωνσταντινούπολη. Arik Air από LagosΝιγηρίας. Egyptair από Κάιρο. Emirates από Ντουμπάι και Αθήνα. Ethiopian από αντίς Αμπέμπα, Lome από και Δουβλίνο. Etihad από Αμπού Ντάμπι. Abu Dhabi; Kuwait Airways από Κουβέιτ. Qatar Airways από Ντόχα. Royal Air Maroc από Καζαμπλάνκα. Royal Jordanian από Αμάν. Saudia από Υζέντα και Ριάντ. South African Airways από Johannesburg και Dakar.

Η μόνη συσκευή που επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οι επιβάτες είναι τα κινητά τους τηλέφωνα, η ιατρικές συσκευές υποβοήθησης.

Αναμένονται λεπτομέρειες της απόφασης τόσο από την αμερικάνικη, όσο και από τη βρετανική πλευρά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου