ΔΙΕΘΝΗ

Υποδυόταν τον Τζάστιν Μπίμπερ για να εξαπατά παιδάκια. Κατηγορείται για βιασμό

υποδυόταν-τον-τζάστιν-μπίμπερ-για-να-ε-538591

Με περισσότερες από 900 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και 3 βιασμοί ανηλίκων, βρίσκεται αντιμέτωπος ένας άνδρας 42 ετών στην Αυστραλία, ο οποίος εμφανιζόταν ως Τζάστιν Μπίμπερ, εξαπατώντας τα θύματά του.

Ο άνδρας υποδυόταν τον Καναδό τραγουδιστή για να αποσπάσει φωτογραφίες από ανήλικα παιδιά, ανακοίνωσε η αστυνομία του Queensland στην Αυστραλία, ενώ πρόσθεσε ότι του έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για 931 αδικήματα, που έχει διαπράξει εις βάρος περίπου 157 θυμάτων ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με το BBC, ο Jon Rouse, επιθεωρητής της αστυνομίας του Queensland, κάλεσε τους γονείς να είναι πιο προσεκτικοί σε ό,τι αφορά στη χρήση του ίντερνετ ενώ πρόσθεσε πως «Το γεγονός ότι τόσα πολλά παιδιά θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι επικοινωνούν με τον συγκεκριμένο σταρ, πρέπει να μας αφυπνίσει για να ξανασκεφτούμε πώς εμείς ως κοινωνία έχουμε μορφώσει τα παιδιά μας για την διαδικτυακή ασφάλεια».

Η αστυνομία του Queensland επιβεβαίωσε ότι στην έρευνα έχουν εμπλακεί και διεθνείς αρχές ενώ τα τοπικά μίντια κάνουν λόγο για γερμανικές και αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Από τα φερόμενα ως θύματα, 50 ήταν στις ΗΠΑ, περισσότερα από 20 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 6 στην Αυστραλία. Ο συγκεκριμένος άντρας δε, δεν ήταν άγνωστος στις αρχές, καθώς ήδη κατηγορούνταν από την αστυνομία του Queensland για κατοχή και εκμετάλλευση παράνομου υλικού με ανήλικους.

Πλέον, σε αυτές τις κατηγορίες προστέθηκαν ακόμα 931, μετά που έρευνα που διεξήχθη στον προσωπικό του υπολογιστή. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης χρησιμοποιούσε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες μεταξύ των οποίων το Facebook και το Skype, για να επικοινωνεί με τα θύματά του, ενώ οι πιο βαριές κατηγορίες, που χρονολογούνται από το 2007, αφορούν σε τρεις βιασμούς αλλά και πέντε αδικήματα για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε ανήλικο κάτω των 12 ετών.

Ο κατηγορούμενος θα βρεθεί στο δικαστήριο του Brisbane στις 6 Απριλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου