ΔΙΕΘΝΗ

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ναμ

άγνωστα-παραμένουν-τα-αίτια-του-θανάτ-557344

Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν έχουν ακόμη καθορίσει την αιτία θανάτου του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του, καθώς δεν έχει παρουσιαστεί κάποιος συγγενής του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ την προηγούμενη Δευτέρα. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης της Μαλαισίας έχει δηλώσει ότι το θύμα ταυτοποιήθηκε ως ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, αν και ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως η σορός.

«Τα αίτια του θανάτου και η ταυτοποίηση εξακολουθούν να εκκρεμούν», δήλωσε ο δρ Νουρ Χίσαμ Αμπντουλά γενικός διευθυντής υγείας του υπουργείου Υγείας της Μαλαισίας.

Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι πράκτορες από τη Βόρεια Κορέα δολοφόνησαν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος ζούσε στο Μακάο υπό την προστασία της Κίνας.

Στο μεταξύ ακόμη σήμερα φρουροί βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ όπου βρίσκεται η σορός του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Οι μαλαισιανές αρχές τονίζουν ότι δεν μπορούν να παραδώσουν το πτώμα στην Πιόνγκγιανγκ αν δεν εμφανισθεί πρώτα κάποιος συγγενής του, προκειμένου να γίνει η επίσημη ταυτοποίηση μέσω της λήψης DNA.


Χθες Δευτέρα αναμενόταν να φτάσει στην Κουάλα Λουμπούρ ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο Κιμ Χαν Σολ, από το Μακάο.
(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου