ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις στο Κίεβο στην επέτειο της «εξέγερσης του Μαϊντάν» [εικόνες & βίντεο]

συγκρούσεις-στο-κίεβο-στην-επέτειο-τη-558572

Άγριες συγκρούσεις ξέσπασαν στο κέντρο του Κιέβου μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων καταστολής της ουκρανικής αστυνομίας στη διάρκεια συγκέντρωσης για την τρίτη επέτειο από την «εξέγερση του Μαϊντάν».

Περίπου 10 άτομα τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ανάμεσά τους κι ένας αστυνομικός, ο οποίος υπέστη σοβαρό τραύμα στον εγκέφαλο, ενώ συνελήφθησαν πέντε διαδηλωτές.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σχεδόν 1.00 άτομα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου για να τιμήσουν τη μνήμη των περίπου 110 ατόμων που πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις πριν από τρία χρόνια.

Αργότερα μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές που ζητούσαν εμπορικό αποκλεισμό των ρωσόφωνων περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, κατευθύνθηκαν προς το προεδρικό μέγαρο, με σκοπό να κατασκηνώσουν, αλλά επενέβη η αστυνομία και τότε ξέσπασαν οι συγκρούσεις.

Επεισόδια έγιναν και σ’ άλλα σημεία του Κιέβου, όταν ομάδες διαδηλωτών προσπάθησαν να σπάσουν τα μπλόκα που είχαν στήσει αστυνομικοί γύρω απ’ το μέγαρο της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας και κρατικά κτίρια.

Ορισμένοι απ’ τους διαδηλωτές προκαλούσαν τους αστυνομικούς φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα, χτυπώντας τους στα κράνη και πετώντας τους βεγγαλικά, όπως ανέφερε το κρατικό δίκτυο Hromadske TV.

«Δεν είναι συγκρούσεις αυτά. Προκαλούν επιζητώντας να ακολουθήσουν ταραχές», δήλωσε ο Γιούρι Ζοζούλια, επικεφαλής της Εθνικής Αστυνομίας του Κιέβου.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου