ΔΙΕΘΝΗ

Η Βενεζουέλα έριξε μαύρο στο CNN, εξαιτίας ενός αποκαλυπτικού ρεπορτάζ

η-βενεζουέλα-έριξε-μαύρο-στο-cnn-εξαιτία-563717

«Μαύρο» στο ισπανόφωνο CNN διέταξαν να πέσει οι αρχές της Βενεζουέλας κατηγορώντας το για διάδοση προπαγάνδας μετά το ρεπορτάζ που παρουσίασε σύμφωνα με το οποίο η χώρα παρέχει πλαστά διαβατήρια και βίζες σε υπηκόους χωρών της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και «ύποπτοι για τρομοκρατία».

Ειδικότερα, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της Βενεζουέλας (Conatel) διέταξε «την άμεση αναστολή των εκπομπών» κατηγορώντας το δίκτυο ότι προσπαθεί να «υπονομεύσει την ειρήνη και τη δημοκρατική σταθερότητα» της Βενεζουέλας χωρίς ωστόσο να αναφερθεί συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ με τα διαβατήρια.

Το ρεπορτάζ, η έρευνα του οποίου διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο, αφορούσε σε ισχυρισμούς ότι διαβατήρια και βίζες της Βενεζουέλας πωλούνταν σε ανθρώπους στο Ιράκ, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με αυτό, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ταρέκ Ελ Ασαμί φέρεται να συνδέεται άμεσα με τη χορήγηση 173 διαβατηρίων, τα οποία συμπεριλαμβάνουν ακόμα και μέλη της Λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από τις ΗΠΑ και από άλλες δυτικές χώρες.

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη Βενεζουέλα, το Conatel παρότρυνε τους εκδότες και τους δημοσιογράφους να «παρέχουν έγκαιρη και αληθή πληροφόρηση στον λαό μας, προσαρμοσμένη στις αρχές της κοινωνίας της Βενεζουέλας».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αυτή τη βδομάδα, οι αρχές των ΗΠΑ επέβαλαν στον αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας κυρώσεις καθώς φέρεται να διακινήσε ναρκωτικά. Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ μάλιστα τον περιγράφει ως τον «βασικό μοχλό» ο οποίος συνεργάστηκε με εμπόρους στο Μεξικό και την Κολομβία για να μεταφέρει ναρκωτικά στην Αμερική.

Από την πλευρά του πάντως, ο ίδιος κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «ιμπεριαλιστική επιθετικότητα» ενώ ο Νικολάς Μαδούρο απαίτησε δημόσια συγγνώμη.

Τραμπ σε Βενεζουέλα: Απελευθερώστε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε χθες τη Βενεζουέλα να απελευθερώσει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπεζ, ο οποίος φυλακίστηκε πέρσι με ποινή σχεδόν 14 χρόνων για παρακίνηση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το 2014.

«Η Βενεζουέλα πρέπει να επιτρέψει στον Λεοπόλντο Λόπεζ πολιτικό κρατούμενο και σύζυγο της Λίλιαν Τιντόρι (μόλις γνώρισα, με Μάρκο Ρούμπιο) να βγει από τη φυλακή άμεσα», είπε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ.

Ο Τραμπ συναντήθηκε με την Τιντόρι και τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο χθες στη Φλόριντα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου