ΔΙΕΘΝΗ

Χερσαίες δυνάμεις στη Συρία σκέφτεται να στείλει το αμερικανικό Πεντάγωνο

χερσαίες-δυνάμεις-στη-συρία-σκέφτετα-563727

Για πρώτη φορά στο αμερικανικό Πεντάγωνο σκέφτονται σοβαρά να στείλουν χερσαίες δυνάμεις στη βόρεια Συρία προκειμένου να δώσουν ώθηση στον πόλεμο κατά του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».

Προς το παρόν επιτρέπεται η αποστολή μόνον μικρών ομάδων μελών των ειδικών δυνάμεων στη χώρα και η απόφαση αποστολής χερσαίων δυνάμεων εναπόκειται στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έδωσε πρόσφατα προθεσμία ενός μήνα στον υπουργό Άμυνας, Τζέημς Μάτις προκειμένου να συντάξει ένα νέο σχέδιο καταπολέμησης της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας είπε χθες στο CNN ότι δεν αποκλείεται χερσαίες δυνάμεις να αναπτυχθούν για κάποιο διάστημα στη Συρία. Άλλοι αξιωματούχοι είπαν, πάντως, ότι δεν πρόκειται για επίσημη πρόταση, αλλά μάλλον για μια ιδέα που συζητείται.

Άγνωστο παραμένει ποια θα είναι ακριβώς η αποστολή των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων, αλλά ένας απ’ τους στόχους της επιχείρησης, που έχουν αναφερθεί, είναι να διασφαλιστεί η Άγκυρα ότι οι κουρδικές πολιτοφυλακές (ΥPG) δεν απειλούν τα συμφέροντά της.

Άλλος αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι η προθεσμία των 30 ημερών δεν έχει εκπνεύσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί προτάσεις στον Ντόναλντ Τραμπ.

O νέος επικεφαλής του Πενταγώνου είχε πει κατά την ακρόασή του στο κογκρέσο ότι διαχωρίζει τη θέση του απ’ τις τακτικές που ακολουθούσε η κυβέρνηση Ομπάμα για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου