ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ο Μάικλ Φλιν αναγκάστηκε να παραιτηθεί

ρωσία-ο-μάικλ-φλιν-αναγκάστηκε-να-παρα-566385

Ρώσος βουλευτής εκτίμησε σήμερα ότι είναι ξεκάθαρο πως ο Μάικλ Φλιν, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμο, αναγκάστηκε να παραιτηθεί σε μια προσπάθεια να πληγούν οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

«Είναι προφανές ότι ο Φλιν αναγκάστηκε να γράψει την επιστολή παραίτησής του υπό κάποια πίεση», δήλωσε ο Λεονίντ Σλούτσκι, επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Στόχος ήταν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις, η υπονόμευση της εμπιστοσύνης της νέας αμερικανικής κυβέρνησης. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί περαιτέρω η κατάσταση», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ένας άλλος Ρώσος βουλευτής είχε δηλώσει ότι η παραίτηση του Φλιν υπονοεί ότι η κυβέρνησή του έχει στριμωχτεί στη γωνία ή ότι έχει «μολυνθεί» από αντιρωσικά αισθήματα.

«Είτε ο Τραμπ δεν έχει αποκτήσει την απαραίτητη ανεξαρτησία και κατά συνέπεια στριμώχνεται επιτυχώς στη γωνία, είτε η ρωσοφοβία έχει ήδη μολύνει την νέα κυβέρνηση», σχολίασε το Κονσταντίν Κοσάτσεφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου